search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:56
MENU CLOSE

Η γυναίκα που γεννήθηκε χωρίς κόλπο απέκτησε έναν φτιαγμένο από δέρμα ψαριού (Photos)

31.05.2018 14:03
Η γυναίκα που γεννήθηκε χωρίς κόλπο απέκτησε έναν φτιαγμένο από δέρμα ψαριού (Photos) - Media

 

Μια γυναίκα που γεννήθηκε χωρίς κόλπο έχει γίνει η πρώτη στον κόσμο που θα υποβληθεί σε πρωτοποριακή ανακατασκευαστική χειρουργική επέμβαση για να δημιουργήσει ένα από το δέρμα των ψαριών.

Η 23χρονη Τζουσιλέν Μαρίνιο από τη Βραζιλία, υποβλήθηκε σε νεοαγγειοπλαστική τον Απρίλιο του περασμένου έτους, αφού γεννήθηκε με το σύνδρομο Mayer-Rokitansky-Küster-Hause (MRKH). H κατάσταση, η οποία πλήττει περίπου μία στις 5.000 γυναίκες, την άφησε χωρίς τράχηλο, μήτρα και ωοθήκες. Της είπαν ότι ποτέ δεν θα μπορέσει να κάνει παιδιά.

Αλλά οι επιστήμονες του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Ceara στη βορειοανατολική Βραζιλία έχουν δημιουργήσει έναν νέο κολπικό σωλήνα χρησιμοποιώντας το δέρμα των ψαριών tilapia.

Μετά από τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο, Μαρίνιο πήρε εξιτήριο και είναι ενθουσιασμένη με τα αποτελέσματα. Η 23χρονης δήλωσε: «Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου με έβγαλαν έξω για να γιορτάσω τον νέο μου κόλπο!».

Η 23χρονη, η οποία είχε πέσει σε βαθιά κατάθλιψη όταν σκεφτόταν ότι ποτέ δεν θα είχε μια στενή και ολοκληρωμένη σχέση, μπόρεσε ακόμη και να κάνει σεξ για πρώτη φορά με τον σύντροφό της τον 24χρονο, Μάρκος Σάντος.

 «Ήταν μια θαυμάσια στιγμή γιατί όλα λειτουργούσαν τέλεια. Δεν υπήρχε πόνος απλά μια μεγάλη χαρά και ικανοποίηση», επισήμανε η Μαρίνιο.

Η επαναστατική θεραπεία περιλαμβάνει το άνοιγμα ενός χώρου μεταξύ του κόλπου και του πρωκτού και την εισαγωγή ενός σωληνοειδούς καλουπιού που είναι επενδεδυμένο με το δέρμα των ψαριών του γλυκού νερού.

Μόλις έρθει σε επαφή με το σώμα του ασθενούς, το δέρμα των tilapia δρα ως βλαστοκύτταρα και απορροφάται και μετασχηματίζεται σε κυτταρικό ιστό που σχηματίζει τα τοιχώματα, παρόμοιο με αυτόν ενός πραγματικού κόλπου.

Πριν από τη χρήση, το δέρμα ψαριών υποβάλλεται σε ειδική διαδικασία καθαρισμού και αποστείρωσης στο εργαστήριο και ακολουθεί ακτινοβόληση για να σκοτωθούν όλοι οι ιοί.

Η διαδικασία αφαιρεί όλα τα λέπια και τη μυρωδιά των ψαριών και καταλήγει σε ένα ανοιχτόχρωμο επίδεσμο γέλης που μπορεί να αποθηκευτεί για έως και δύο χρόνια σε αποστειρωμένη συσκευασία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:55