search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:50
MENU CLOSE

Βουλιαγμένη: Τι κρύβει το άγνωστο γαλάζιο πηγάδι του Διαβόλου (Video)

31.05.2018 17:10
Βουλιαγμένη: Τι κρύβει το άγνωστο γαλάζιο πηγάδι του Διαβόλου (Video) - Media

 

Είναι άγνωστο σε πολλούς κατοίκους της Αθήνας ότι στο δεύτερο λιμανάκι της Βουλιαγμένη υπάρχει ένα πηγάδι που φτάνει σε βάθος τα 11 μέτρα. Το γαλάζιο πηγάδι του Διαβόλου βιντεοσκόπησε η ομάδα Updrones και ανήρτησε το βίντεο στο Youtube.

Η διάμετρό του είναι περίπου στα τρία μέτρα, ενώ στο τέλος του υπάρχουν προστατευτικά κάγκελα που εμποδίζουν τους δύτες να μπουν στο υποβρύχιο σπήλαιο.

Το πηγάδι βρίσκεται στη μέση περίπου του κόλπου, όπου βρίσκεται μία κόκκινη σημαδούρα δεμένη με σχοινί ως τον βυθό της θάλασσας.

Επίσης, είναι άγνωστη και η ιστορία γύρω από αυτό το πηγάδι και γιατί είναι περιφραγμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέσα της δεκαετίας του 70’, δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί, οι οποίοι υπηρετούσαν στην τότε αμερικανική βάση του Ελληνικού, επιχείρησα κατάδυση και εξερεύνηση του υποθαλάσσιου τούνελ. Έκτοτε, χάθηκαν τα ίχνη τους.

Αμερικανοί και Έλληνες δύτες προσπάθησαν να τους εντοπίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να χαρακτηριστούν αγνοούμενοι.

Το 1982, όταν σπηλαιολόγοι εξερεύνησαν το τούνελ, βρήκαν τους σκελετούς των Αμερικανών δυτών, τους οποίους παρέδωσαν στην αμερικανική πρεσβεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:50