search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:48
MENU CLOSE

ΗΠΑ για Σκοπιανό: «Ελπίζουμε σε αμοιβαία αποδεκτή λύση»

01.06.2018 05:33
Στέιτ Ντιπάρτμεντ για πΓΔΜ: Η συμφωνία ενισχύει το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον - Media

 

Τη στήριξη στις συνομιλίες που λαμβάνουν χώρα για την ονομασία της πΓΔΜ εκφράζουν για μια ακόμα φορά οι Ηνωμένες Πολιτείες με νέα ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η επίλυση του Μακεδονικού θα συμβάλει στην ευρωατλαντική ολοκλήρωση, αλλά και την εμπέδωση της ευημερίας, της ειρήνης και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή τονίζεται στην ανακοίνωση.

 «Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις εν εξελίξει συνομιλίες που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ και την επίλυση αυτής της μακροχρόνιας διαφωνίας. Ελπίζουμε ότι οι ηγέτες της πΓΔΜ και της Ελλάδας θα βρουν αμοιβαία αποδεκτή λύση στη διαφωνία του ονοματολογικού για το συμφέρον της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, της οικονομικής ευημερίας, της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή» σημείωσε αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της σκοπιανής υπηρεσίας της “Φωνής της Αμερικής”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50