search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:16
MENU CLOSE

Σοκάρει η απολογία των γονιών που βίαζαν τα παιδιά τους στη Λέρο – Τα παιδιά λιποθυμούσαν από το ξύλο

01.06.2018 06:04
Προσφυγικό: Έκλεισε το ΠΙΚΠΑ Λέρου – Μπήκαν οι βάσεις για κλειστή δομή στο νησί - Media

 Οι γονείς – τέρατα της Λέρου προφυλακίστηκαν προσωρινά και οι εξελίξεις κινητοποίησαν τις αρχές και την κυβέρνηση, η οποία προχωρά σε μηχανισμό ώστε να μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας όσοι υποφέρουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ο 52χρονος πατέρας και η 47χρονη μητέρα ενδέχεται να κληθούν σήμερα για συμπληρωματική απολογία, καθώς δεν έχει καθαρογραφεί το κατηγορητήριο. Από την εξέταση του ιατροδικαστή στα τρία παιδιά, δεν αποκλείεται να προστεθούν κι άλλες κατηγορίες εις βάρος του ζευγαριού.

Η μητέρα κατηγορείται για ασέλγεια στα τρία της παιδιά (τον 24χρονο με νοητική υστέρηση, την 14χρονο και τον 10χρονο, για συνέργεια στις ασελγείς πράξεις του πατέρα και για ασέλγεια μεταξύ συγγενών. Η ίδια ομολόγησε δύο από τις τρεις πράξεις. Πρώτον, την ασέλγεια στον 24χρονο γιος της, λέγοντας ότι της το ζήτησε με επιμονή ο σύζυγός της και εκείνη από φόβο το έπραξε και δεύτερον, ομολόγησε τα χαϊδέματα στην 14χρονη. Για τον 10χρονο είπε ότι δεν γνωρίζει καμία ασελγή πράξη.

Τα παιδιά λιποθυμούσαν από το ξύλο

Ο πατέρας ομολόγησε όλες τις πράξεις αλλά αρνήθηκε τη συνουσία με την 14χρονη κόρη του. Tα παιδιά βρίσκονταν στο γραφείο της ανακρίτριας από τις 10 το πρωί της Τετάρτης έως τις 18:30 το απόγευμα και περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια ό,τι συνέβαινε.

Τα παιδιά είπαν με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα έζησαν στο σπίτι,  τόσο για την σωματική κακοποίηση, επισημαίνοντας πως λιποθυμούσαν από ξύλο, όσο και για την σεξουαλική κακοποίηση την οποία οι γονείς- τέρατα απολάμβαναν.

Οσον αφορά την 14χρονη, η ίδια κατάφερε για πρώτη φορά την Τετάρτη να κοιμηθεί κανονικά χωρίς να ξυπνήσει, έχοντας εφιάλτες και κλαίγοντας. Σχετικά με τον μεγάλο αδελφό που κατάφερε να φύγει από το σπίτι της φρίκης, εκείνος ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή καθώς έχει ελαφράς μορφής νοητική υστέρηση.

Δεν ήξερε που να μιλήσει η αδελφή μου ντρεπόταν

O  μεγαλύτερος  γιος αποκάλυψε τα όλα όσα έζησε στα χέρια των γονιών του στο σπίτι του στη Λέρο. «Το περισσότερο ξύλο το έτρωγα εγώ και ο αδερφός μου με την νοητική υστέρηση. Από την παιδική μου ηλικία θυμάμαι αυστηρότητα. Με χτυπούσε μπροστά στους φίλους μου και με τραβούσε για να πάω σπίτι. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να με χτυπάει γιατί τον είχαν προειδοποιήσει άνθρωποι ότι θα τον πάνε στην αστυνομία…», είπε, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon.

«Στο σπίτι κουμάντο έκανε μόνο πατέρας μου. Μπορείς να τον πεις νευρικό, απότομο, συνέχεια στον τσαμπουκά. Μας χτυπούσε. Μέχρι τα 23 με χτυπούσε. Μου είχε ανοίξει το κεφάλι με σίδερο….», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο 27χρονος περιγράφει τη μητέρα του ως ένα πρόσωπο φοβισμένο και αποκαλύπτει πως πριν μερικά χρόνια είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας

«Μια ζωή φοβισμένη και στενοχωρημένη. Μόνο έκλαιγε. Ό,τι και να έγινε με την μητέρα μου, αυτός την είχε βάλει. Η μητέρα μου δε φταίει. Μόνο για το ότι ήξερε και δε μιλούσε…», δηλώνει. Παράλληλα, υποστηρίζει πως δεν γνώριζε τίποτα για τη σεξουαλική κακοποίηση και τα όσα περνούσαν τα αδέλφια του.

«Εμένα δεν μου είχαν πει τίποτα τα παιδιά. Έπεσα από τα ουράνια όταν το έμαθα την Κυριακή… Ο αδερφός μου είχε κάποιες χειρονομίες από τον πατέρα μου παλαιότερα. Δεν πήγε το μυαλό μου». Ερωτηθείς για πότε ξεκίνησε ο πατέρας να κακοποιεί σεξουαλικά την αδερφή του, ο 27χρονος απάντησε ότι όπως έμαθε, αυτό συνέβαινε από τα 9 χρόνια της. «Δεν ήξερε πού να μιλήσει το παιδί. Ντρεπόταν», λέει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:16