search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:33
MENU CLOSE

Και νέα 24ωρη απεργία στην COSCO – Αμετακίνητοι οι εργάτες παρά τις πιέσεις

01.06.2018 18:53
Και νέα 24ωρη απεργία στην COSCO - Αμετακίνητοι οι εργάτες παρά τις πιέσεις - Media

 

Συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα οι εργαζόμενοι της COSCO. Παρά τις πιέσεις που ασκούνται μετά την κήρυξη της απεργίας τόσο του πρωτοβάθμιου σωματείου όσο και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά ως παράνομης και καταχρηστικής, οι εργάτες του κινεζικού κολοσσού αποφάσισαν να συνεχίσουν για τέταρτη ημέρα την απεργία, με βασικό αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Διεκδικούν ακόμα μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα καθώς και την λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας.

Η εργοδοσία απάντησε προσφεύγοντας στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα το Πρωτοδικείο Πειραιά να κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργιακή κινητοποίηση του σωματείου. Ακολούθως η COSCO προσέφυγε κατά της απεργίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, παρέχοντας κάλυψη στους απεργούς, η οποία κρίθηκε επίσης παράνομη. 

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για συνθήκες «γαλέρας» στην COSCO, ενώ καταγγέλλουν απόπειρα δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού, στον οποίον, σύμφωνα με δημοσίευμα του 902.gr, συμμετείχαν και χρυσαυγίτες.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει: 

Οι εργαζόμενοι στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), στο Ικόνιο συνεχίζουμε μαζικά και αποφασιστικά για τρίτη συνεχόμενη μέρα την απεργία μας.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργιακή περιφρούρηση για τρίτη συνεχόμενη μέρα αποτελεί απάντηση στη προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει την απεργία μας.

Αποτελεί όμως και απάντηση στην απόφαση του πρωτοδικείου Πειραιά να κρίνει ως παράνομη (και καταχρηστική) την απεργία μας.

Η κυβέρνηση έχει πολύ σοβαρές ευθύνες που έχει απελευθερώσει τα χέρια της εργοδοσίας, με δεσμεύσεις απέναντι στην cosco, ΣΕΠ Α.Ε., Dport και εργολάβους. Συνεχίζει να μην υπογράφει ΣΣΕ, να μην αναγνωρίζει το αναφαίρετο δικαίωμα των λιμενεργατών, την ένταξη στα ΒΑΕ, να μην λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργατών όλων των ειδικοτήτων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν πιο μαζικά και αποφασιστικά στον αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, εργατικά σωματεία να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους
Συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά την περιφρούρηση της απεργίας μας.

Η Διοίκηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:30