10/12/2018 16:33:21

Τρεις χιλιάδες τόνοι σκουπίδια στους δρόμους της Κέρκυρας - «Πράσινο φως» για χρήση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Τρεις χιλιάδες τόνοι σκουπίδια στους δρόμους της Κέρκυρας - «Πράσινο φως» για χρήση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης - Media

 

«Πνίγεται» στα σκουπίδια η Κέρκυρα, καθώς υπολογίζονται σε περισσότερους από τρεις χιλιάδες τόνους τα «βουνά» των απορριμμάτων στην πόλη και το νησί των Φαιάκων.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ενημέρωση», από την αποκεντρωμένη διοίκηση δόθηκε το «πράσινο φως» για εναπόθεση απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης, στην Νότια Κέρκυρα, κίνηση πάντως που αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις λόγω της χωροθέτησης της εγκατάστασης σε ακατάλληλο σημείο.

Πλέον στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης θα εναποτίθενται τα απορρίμματα που δεματοποιούνται στον υπερκορεσμένο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και μάλιστα χωρίς να αποκατασταθούν οι ζημιές από τον εμπρησμό της εγκατάστασης.

«Εκτιμάται ότι γύρω από τον δεματοποιητή στο Τεμπλόνι έχουν συγκεντρωθεί δεματοποιημένα 10 χιλ. τόνοι σκουπιδιών ενώ στους δρόμους της πόλης και της κερκυραϊκής υπαίθρου υπολογίζεται ότι τα βουνά των σκουπιδιών ξεπερνούν τις τρεις χιλ. τόνους», σημειώνει η «Ενημέρωση».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.