23/10/2019 20:16:16

Έληξε η κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά - Κανονικά η κίνηση στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ

Έληξε η κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά - Κανονικά η κίνηση στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ - Media
 
Κανονικά διεξάγεται από το πρωί η διακίνηση των κοντέινερ στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στον Πειραιά, μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη διακίνηση. Η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, συμμετείχε χθες Παρασκευή στη νέα 24ωρη απεργία που εξήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για τα σωματεία μέλη του.
 
Ωστόσο, μετά από προσφυγή των εταιρειών που διαχειρίζονται εργαζόμενους για λογαριασμό της ΣΕΠ στο πρωτοδικείο Πειραιά, η απεργία κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική.
 
Η απεργία των εργαζομένων στη διακίνηση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των κοντέινερ, με αποτέλεσμα πολλές εταιρείες που διακινούν εμπορεύματα από το λιμάνι του Πειραιά να διαμαρτυρηθούν έντονα προς τη διοίκηση.
 
«Δεν έχουμε κάτι με τους απεργούς, αλλά είμαστε κατά του κλεισίματος της πόρτας», ανέφερε στέλεχος της διοίκησης αναφέροντας ότι το «δικαίωμα της απεργία είναι ιερό όπως και το δικαίωμα της εργασίας».
 
Το σωματείο της ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π., που σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται σε νέα κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα, ζητά την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από όλες τις εργοδοτικές πλευρές, την ένταξη των εργαζομένων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, πλήρη απασχόληση και αορίστου χρόνου. Επίσης, ζητούν διάλειμμα 30 λεπτών που θα πραγματοποιείται σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.