search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:53
MENU CLOSE

Κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος «καρφώνει» τη Μέρκελ: Έχει δίκιο ο Τραμπ για το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα

02.06.2018 11:54
Σύνοδος G7: Nein της Μέρκελ στην πρόσκληση Τραμπ  - Media
 
«Η Γερμανία και οι Ευρωπαίοι θα ήταν καλό να παραδεχτούν τα δικά τους λάθη», λέει ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), Μάρτσελ Φράτσερ, τονίζοντας ότι κατανοεί την οργή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το γεγονός ότι η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια στις εξαγωγές.
 
«Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανιας έχει ένα τεράστιο και πολύ υψηλό εμπορικό πλεόνασμα. Η κυβέρνηση πρέπει να φανεί ειλικρινής και να αποδεχθεί την κατηγορία δήλωσε ο πρόεδρος του DIW στην Passauer Neue Presse. «Εάν η Γερμανία προχωρουσε σε αύξηση των επενδύσεών της και οι επενδυτικές ευκαιρίες για τις ξένες εταιρείες βελτιώνονταν, αυτό θα ήταν μια σημαντική συμβολή στην αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου», είπε.
 
Η ανησυχία ότι ο Trump ετοιμάζει δασμους εισαγωγής στα αυτοκίνητα από την Ευρώπη, όπως ήδη επανειλημμένα είχε αναγγείλει ο ίδιος, θεωρείται από τον Φράτσερ «πολύ δικαιολογημένη».
 
«Τα ενδεχομενα αμυντικά μέτρα του Τραμπ δεν θα ήταν εντελώς λάθος στη Γερμανία», δήλωσε ο Γερμανός επιστήμονας. «Η Γερμανία παραβιάζει εδώ και χρόνια τους κανόνες της ΕΕ στο εμπορικό ισοζύγιο. Είναι κυνικό να προσπαθούμε να πείσουμε ξανά και ξανά τους γείτονες να τηρήσουν τους κοινούς κανόνες, ενώ το ίδιο το Βερολίνο τους παραβιάζει», πρόσθεσε. Το να αποδίδουμε το τεράστιο πλεόνασμα των εξαγωγών, ξανά και ξανά, στα μεγάλα επιτεύγματα των γερμανικών εταιρειών, είναι ανοησία, είπε ο Φράτσερ. «Η αιτία είναι ότι η διαφορά μεταξύ των εξαγωγών και των εισαγωγών είναι πάρα πολύ μεγάλη, μέχρι στιγμής πολύ λίγα εισάγονται. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει», πρόσθεσε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:50