31/03/2020 17:12:13

Νίκος Βούτσης: Η νέα γενιά πρέπει να έχει κουλτούρα συλλογικής μνήμης

Βούτσης από την Πορτογαλία: Δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Ε.Ε. - Ανασυντάσσεται η ακροδεξία - Media
 
Την οφειλή όλων να μορφωθεί και να θωρακιστεί η νέα γενιά, υπογράμμισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Οφείλουμε όλοι μας να μορφώσουμε, να θωρακίσουμε τη νέα γενιά. Είναι δική μας οφειλή. Δεν είναι του 17άρη ή του 15άρη να προστρέξει μόνος του. Να βοηθήσουμε με μια κουλτούρα συλλογικής μνήμης τα νέα παιδιά και όλη την κοινωνία», δήλωσε.
 
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να αποστούμε όλοι και όλες οι πολιτικές δυνάμεις από οποιαδήποτε άποψη περιθωριοποιεί, απαξιώνει ή διαχειρίζεται τις μνήμες και τα αφηγήματα για την ιστορική διαδρομή του έθνους».
 
Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι η Βουλή έκανε «αυτό που είχε να κάνει» και ότι «με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση ενθάρρυνε τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει απροκατάληπτα».
 
Όσον αφορά την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι πιστεύει στην εμπειρία των άλλων χωρών που βγήκαν από μνημόνια, ωστόσο αναγνώρισε ότι «αποτελεί πρόβλημα η κατάσταση και στην Ιταλία και στην Τουρκία ως προς την οικονομία». «Γι’ αυτό πρέπει να ενθαρρύνουμε τη στρατηγική της κυβέρνησης για σταθερότητα στα Βαλκάνια», επεσήμανε.
 
Ακόμη, πρόσθεσε ότι το ότι δεν υπάρχει «φως» για το χρέος «δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται πολύ συστηματική δουλειά και μια σκληρή διαπραγμάτευση ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, κυρίως τη Γερμανία και το ΔΝΤ».
 
Εξάλλου, στο ερώτημα εάν υπάρχει έδαφος για προοδευτικές συγκλίσεις, με το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Βούτσης απάντησε ότι τη δεδομένη στιγμή είναι «πάρα πολύ πρόωρο να συζητήσει κανείς». «Κυρίως μας ενδιαφέρει να διαμορφωθεί μέσα στην κοινωνία και την πολιτική ζωή του τόπου ένα ρεύμα συνεννόησης και συγκλίσεων πάνω στα πολύ σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους πάντες», σχολίασε.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.