search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:02
MENU CLOSE

Έβγαλαν δείπνο με τον Ουόρεν Μπάφετ σε δημοπρασία – Ο πλειοδότης έδωσε 2,8 εκατ. ευρώ!

02.06.2018 17:50
Έβγαλαν δείπνο με τον Ουόρεν Μπάφετ σε δημοπρασία - Ο πλειοδότης έδωσε 2,8 εκατ. ευρώ! - Media

 

Ένας ανώνυμος πλειοδότης συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των… 3.300.100 δολαρίων (2,8 εκατομμύρια ευρώ) σε μια δημοπρασία προκειμένου να γευματίσει τετ α τετ με τον Ουόρεν Μπάφετ, τον δισεκατομμυριούχο πρόεδρο της Berkshire Hathaway Inc.

Η προσφορά υποβλήθηκε λίγο πριν από το τέλος της διαδικτυακής δημοπρασίας, διάρκειας 5 ημερών, στο eBay, τα έσοδα από την οποία θα προσφερθούν στο ίδρυμα Glide Foundation, μια φιλανθρωπική οργάνωση του Σαν Φρανσίσκο, που βοηθά άπορους, άστεγους ανθρώπους και πρόσωπα που δίνουν την προσωπική τους μάχη εναντίον των καταχρήσεων.

Πρόκειται για την τρίτη υψηλότερη προσφορά στα 19 χρόνια που ο μεγιστάνας προτείνει το τετ α τετ μεσημεριανό με τον ίδιο προς τους υποψήφιους πλειοδότες και δεν απέχει πολύ από τις προσφορές ρεκόρ στις δημοπρασίες του 2012 και 2016, ύψους και στις δύο περιπτώσεις 3.456.789 δολαρίων. Η φετινή διαδικασία συγκέντρωσε 136 προσφορές από μόλις 6 υποψηφίους προτού ολοκληρωθεί τη νύχτα της Παρασκευής.

Η δημοπρασία αυτή θα βοηθήσει να καλυφθεί ο ετήσιος προϋπολογισμός ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων του ιδρύματος Glide και θα δώσει τη δυνατότητα να προσφερθούν 750.000 δωρεάν γεύματα, καταλύματα, αλλά και τεστ για τον HIV και την ηπατίτιδα, όπως και σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης.

Το ίδρυμα «Glide πραγματικά παίρνει ανθρώπους που έχουν φθάσει στον πάτο και τους βοηθά να σταθούν και πάλι στα πόδια τους» τονίζει ο Μπάφετ σε μια ανακοίνωση.

Ο μεγιστάνας, ηλικίας 87 ετών, έχει συγκεντρώσει το ποσό των 29,6 εκατομμυρίων δολαρίων για το Glide μέσω 19 δημοπρασιών.

Ο πλειοδότης, μαζί με έως και 7 φίλους του, θα έχουν τη δυνατότητα να γευματίσουν με τον Ουόρεν Μπάφετ στο εστιατόριο Smith & Wollensky στο Μανχάταν. Η παρέα θα μπορεί να συζητήσει με τον επιχειρηματία ό,τι της κάνει κέφι εκτός από τα… επενδυτικά του σχέδια.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52