search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:02
MENU CLOSE

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Ευρώπη – ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος

02.06.2018 18:10
Boeing: Συμφωνία-μαμούθ 9,4 δισ. δολ. για τα 737 Max από Ryanair δύο χρόνια μετά την καθήλωση τους  - Media

 

Οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απέτυχαν να επιλύσουν τις διαφορές τους σχετικά με τον τρόπο μείωσης του χρέους της χώρας κατά τη διάρκεια συνομιλιών που είχαν στο περιθώριο της συνάντησης της G7 στο Whistler του Καναδά.

Την πληροφορία διέρρευσε ευρωπαϊκή πηγή, η οποία πρόσθεσε ότι δεν σημειώθηκε κάποια πρόοδος. Οι συζητήσεις δεν θα σταματήσουν και θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, είπε η ευρωπαϊκή πηγή.

Ως γνωστόν, η Ευρωζώνη έχει θέσει στόχο να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και να αντιμετωπίσει το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, στις 21 Ιουνίου. Εκείνη την ημέρα θα διεξαχθεί η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο. Στη κρίσιμη συνάντηση του Washington Group μετείχαν η Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ), ο Βάλντις Ντομπρόβσκις (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), ο Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (ESM) ο Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος ομόλογός του Μπρούνο Λε Μερ. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση δεν επιλύθηκαν οι διαφορές σχετικά με τον τρόπο μείωσης του χρέους της χώρας.

Αναδημοσίευση από: HellasJournal.com
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:00