search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:51
MENU CLOSE

Η Κίνα «δείχνει» τα δόντια της – Αν οι ΗΠΑ επιμείνουν στους δασμούς, τέλος στις συμφωνίες

03.06.2018 09:19
Στην κόψη του ξυραφιού για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο: Η Κίνα εξετάζει αντίμετρα κατά των ΗΠΑ - Media
 
Το Πεκίνο προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι θα ακυρωθούν οι μεταξύ τους συμφωνίες για το εμπόριο και τις επιχειρήσεις, αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς στην Κίνα.
 
Σε μια σύντομη ανακοίνωση, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua και η οποία δεν έκανε αναφορά σε κάποια νέα συμφωνία, επισημαίνεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος συναντήθηκε με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Λιου Χε.
 
«Για την εφαρμογή των συμφωνιών που συνήφθησαν στην Ουάσινγκτον οι δύο πλευρές επικοινωνούν σε διάφορους τομείς, όπως η γεωργία και η ενέργεια, και έχουν σημειώσει θετική και συγκεκριμένη πρόοδο, αν και οι σχετικές λεπτομέρειες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από τις δύο πλευρές», αναφέρει στην ανακοίνωση του Xinhua.
 
«Αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν εμπορικές κυρώσεις, περιλαμβανομένων δασμών, όλα τα οικονομικά και εμπορικά επιτεύγματα που έχουν διαπραγματευτεί οι δύο πλευρές θα ακυρωθούν», τονίζεται στην ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43