search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:06
MENU CLOSE

Δένδιας: Το 4ο μνημόνιο είναι ήδη εδώ

03.06.2018 11:45
Δένδιας: Το 4ο μνημόνιο είναι ήδη εδώ - Media
 
«Το 4ο Μνημόνιο δεν έρχεται απλώς, είναι ήδη… εδώ!», δηλώνει ο Νίκος Δένδιας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ αναφέρει ότι «παρά την ατέρμονη κυβερνητική παραμυθία η οικονομία της καθημερινότητας στενάζει, όπως στενάζουν και οι φορολογούμενοι υπό το βάρος των παράλογων επιβαρύνσεων». Μιλά για «υποτιθέμενη» «καθαρή έξοδο», σχολιάζοντας πως ελπίζει «η κυβέρνηση να έχει επεξεργαστεί εναλλακτικά σενάρια για την περίπτωση τυχόν επιδείνωσης των συνθηκών στην αγορά ομολόγων, λόγω της πολιτικής αστάθειας στην Ιταλία και την Ισπανία».
 
Στο ερώτημα πώς μπορεί να είναι βέβαια η ΝΔ ότι θα πείσει τους δανειστές για αλλαγές, δεδομένου του «πλαισίου τόσο σκληρών δεσμεύσεων για τη χώρα», ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι «πέραν της σαφώς μεγαλύτερης αξιοπιστίας που διαθέτουμε σε σύγκριση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, η δική μας πρόταση αποσκοπεί στην αύξηση τελικά της είσπραξης δημοσίων εσόδων μέσω της σταδιακής μείωσης των φορολογικών συντελεστών, την προσέλκυση επενδύσεων και την αύξηση της «πίτας» του ΑΕΠ». Ως προς τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να προωθήσει η ΝΔ επικεντρώνει, μεταξύ άλλων, στην «αλλάγη του τρόπου λειτουργία του Δημοσίου», διευκρινίζοντας ότι «δεν μιλάμε φυσικά για απολύσεις, αλλά για ένα νέο μοντέλο που θα στηρίζει την προσπάθεια της χώρας για οριστική έξοδο από την κρίση, με υπαλλήλους που δεν θα φοβούνται την αξιολόγηση και τη διαρκή επιμόρφωση, αλλά θα την επιζητούν».
 
Τονίζει ότι «ο κύριος στόχος της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να είναι η αυτοδυναμία, που θα της επιτρέψει να μην καταστεί όμηρος των σχέσεων μεταξύ των κομμάτων που απαρτίζουν μία κυβέρνηση συνεργασίας», κάτι που «όμως δεν αποκλείει τη συνεργασία με όσες πολιτικές δυνάμεις μπορούν να στηρίξουν μια ευρύτερη μεταρρυθμιστική προσπάθεια».
 
Στο ερώτημα αν, δεδομένης της στάσης των ΑΝ.ΕΛΛ., θεωρεί πιθανό να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις εάν υπάρξει συμφωνία στο ονοματολογικό, ο βουλευτής της ΝΔ σχολιάζει ότι «έχουμε ακούσει πλέον τόσες πολλές φορές ότι οι ΑΝ.ΕΛ. θα προκαλέσουν πτώση της κυβέρνησης, που η εικασία αυτή έχει μετατραπεί στο πιο σύντομο ανέκδοτο».
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:06