search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:26
MENU CLOSE

ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος με… προκαταβολή – Το σχέδιο για τις 12 δόσεις

04.06.2018 06:32
Ρυθμό ανάπτυξης 7,5% προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2021 - Media

 

Τον τρόπο που θα κάνει όλοι οι φόροι να μοιραστούν σε όλη την διάρκεια του έτους εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών. Κυρίως όμως με ηλεκτρονικές πληρωμές. 

Στα προαπαιτούμενα της 4ης Αξιολόγησης η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την εισαγωγή ενός νέου συστήματος μηνιαίας πληρωμής φόρων από τα φυσικά πρόσωπα που θα γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο που επεξεργάζεται το επιτελείο της Κατερίνας Παπανάτσιου θα μοιάζει με το σύστημα της μηνιαίας παρακράτησης του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που εφαρμόζεται σήμερα για τις αποδοχές των μισθωτών και συνταξιούχων.

Με τον τρόπο αυτό οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν κάθε μήνα, από την αρχή κάθε χρόνου, προκαταβολικά τον φόρο σε 12 μηνιαίες δόσεις με βάση τα εισοδήματα και τα ακίνητα που δήλωσαν το περασμένο έτος.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος που διαθέτει ακίνητη περιουσία πληρώνει 500 ευρώ ΕΝΦΙΑ και με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα προέκυψε φόρος εισοδήματος 1.000 ευρώ. Με τα σημερινά δεδομένα η πληρωμή των φόρων θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του επόμενου έτους με την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ.

Με το νέο σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ο φορολογούμενος θα ξεκινήσει να πληρώνει από την αρχή της χρονιάς τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος με βάση τα ποσά που είχε καταβάλει το προηγούμενο έτος. Κάθε μήνα δηλαδή θα πληρώνει το ποσό των 41,6 ευρώ για την ακίνητη περιουσία του (500/12) και 83,3 ευρώ για τα εισοδήματά του (1.000/12).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:25