search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:28
MENU CLOSE

Νέο «μήλον της Έριδος» μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας: Ένα από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη στον κόσμο (Photos)

04.06.2018 13:07
Νέο «μήλον της Έριδος» μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας: Ένα από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη στον κόσμο (Photos) - Media

 

Σαν να μην έφθαναν όλες οι άλλες εστίες αντιπαράθεσης, Μόσχα και Κίεβο απέκτησαν και νέο λόγο για να συγκρουστούν.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση της Ουκρανίας να προχωρήσει στην ρευστοποίηση της ιστορικής αεροναυπηγικής εταιρίας Αντόνοφ, η οποία έχει παράξει ιστορικά αεροσκάφη όπως το An-124 Ruslan και το An-225 Mriya.

Η κυβέρνηση του Κιέβου έδωσε εντολή στον αρμόδιο γραμματέα να προχωρήσει εντός μήνα στη ρευστοποίηση της εταιρείας και στην εξόφληση των οφειλών της.

Ωστόσο, η Μόσχα κάθε άλλο παρά ικανοποιημένη είναι με την απόφαση αυτή. Αντιθέτως, απαιτεί να συνεχιστεί η κατασκευή του τεράστιου μεταγωγικού αεροσκάφους An-124 το οποίο άρχισε να κατασκευάζεται στη δεκαετία του 1980.

Μάλιστα, Ρώσος αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία δεν έχει δικαίωμα να σταματήσει την παραγωγή του αεροσκάφους, καθώς δεν αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της.

Η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί να αναβαθμίσει σημαντικά το αεροσκάφος, επισημαίνοντας ότι έχει ακόμα μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες: RT.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:22