search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:47
MENU CLOSE

Άρχισε η ηλεκτρονική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

04.06.2018 14:37
Πώς θα λειτουργεί το δημόσιο έως τις 31 Αυγούστου - Τι προβλέπει εγκύκλιος για μάσκα και τηλεργασία  - Media
 
Άρχισε τη Δευτέρα η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων για το αξιολογικό έτος 2017, που για πρώτη φορά διενεργείται ηλεκτρονικά.
 
Κατά το πρώτο στάδιο, το οποίο ολοκληρώνεται στις 14 Ιουνίου, ο κάθε αξιολογούμενος (υπάλληλος ή προϊστάμενος οργανικής μονάδας) συμπληρώνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα την έκθεση αξιολόγησής του (κατά το σκέλος που τον αφορά) και την υποβάλει στον ιεραρχικά προϊστάμενό του, που ορίζεται ως Αξιολογητής Α.
 
Ακολούθως, από τις 15 έως και τις 29 Ιουνίου, ο Αξιολογητής Α, θα πρέπει να αξιολογήσει τους υφισταμένους του, ως πρώτος ιεραρχικά προϊστάμενος. Προτού προβεί στη βαθμολόγηση, θα πρέπει να διενεργήσει συμβουλευτική συνέντευξη με καθέναν από τους υφισταμένους που υποχρεούται να αξιολογήσει και να συμπληρώσει στην Έκθεση Αξιολόγησης, τα βασικά σημεία της συνέντευξης.
 
Μετά τη συμπλήρωση των ανωτέρω, ο αξιολογούμενος υπάλληλος έχει δικαίωμα υποβολής απόψεων ή αντιρρήσεων εντός δύο εργάσιμων ημερών.
 
Στην επόμενη φάση της διαδικασίας αξιολόγησης, και συγκεκριμένα από τις 2 έως και τις 13 Ιουλίου, ο λεγόμενος Αξιολογητής Β’, θα πρέπει να προβεί στην αξιολόγηση των υφισταμένων του, ως δεύτερος ιεραρχικά προϊστάμενος, συμπληρώνοντας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τα πεδία που τον αφορούν και στη συνέχεια να υποβάλλει την έκθεση αξιολόγησης.
 
Η έκθεση αξιολόγησης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων τους τίτλους σπουδών του υπαλλήλου, καθώς και τις δραστηριότητες επιμόρφωσης κατά το έτος στο οποίο αναφέρεται η αξιολόγηση, συνοπτική περιγραφή του έργου που επιτελέσθηκε από την οργανική μονάδα (Διεύθυνση, Τμήμα) στην οποία ανήκει ο αξιολογούμενος, τα στοιχεία της συμβουλευτικής συνέντευξης και τη βαθμολογία του αξιολογούμενου βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων (γνώση του αντικειμένου, ενδιαφέρον και δημιουργικότητα, υπηρεσιακές σχέσεις και συμπεριφορά, καθώς και αποτελεσματικότητα.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:47