20/01/2019 12:08:57
2.10.2009

Στο Ελληνικό οι πολίτες έκαναν το στρατόπεδο Πάρκο

Στο Ελληνικό οι πολίτες έκαναν το στρατόπεδο Πάρκο - Media

Ο Δήμος Ελληνικού πρωτοστατεί εδώ και καιρό για τη δημιουργία του πάρκου στο παλαιό αεροδρόμιο του Eλληνικού διεκδικώντας τον χώρο της πρώην αεροπορικής μονάδας 129 ΠΥ, για να διατηρήσει το πράσινο και να τον αποδώσει στους πολίτες. Όμως τα υπουργεία Οικονομίας και Άμυνας τον έγραφαν συνεχώς στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, παρά το γεγονός ότι από το 2000 που έκλεισε το αεροδρόμιο έχει εξαγγελθεί ότι θα γίνει πάρκο.

Έτσι λοιπόν, το δημοτικό συμβούλιο παρότρυνε τους πολίτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά του και να παρευρεθούν όλοι για δεύτερη φορά στον χώρο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Βρέθηκαν λοιπόν πριν από λίγες μέρες έξω από την περιφραγμένη πρώην αεροπορική μονάδα 129 ΠΥ και  πήραν την υπόθεση στα χέρια τους…  Οι συγκεντρωμένοι αφού έριξαν την περίφραξη της αεροπορικής βάσης έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά μετατρέποντας τη βάση σε τόπο πολιτισμού και χαράς. Μέσα σε τρεις ώρες έκλεισαν με συρματόπλεγμα έκταση 15 στρεμμάτων, όπου εγκατέστησαν μια παιδική χαρά, παγκάκια καθώς και ένα μικρό γήπεδο για μικρούς και μεγάλους ποδοσφαιρόφιλους.

Στην κινητοποίηση βρέθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, στελέχη από όλα τα κόμματα, καθώς και ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης. Στόχος των πολιτών και όλων των δημοτικών παρατάξεων είναι ο ελεύθερος χώρος να επεκταθεί στα 25 στρέμματα απομακρύνοντας άμεσα τις εναπομείνασες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.