search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:13
MENU CLOSE

Απίστευτος τρόπος καταπολέμησης της στυτικής λειτουργίας

04.06.2018 15:59
Στυτική δυσλειτουργία: Τέσσερις επιστημονικές λύσεις - Media

 

Μια από τις «ασθένειες της εποχής» είναι και η στυτική δυσλειτουργία, η οποία πλήττει όλο και μεγαλύτερο τμήμα του ανδρικού πληθυσμού. Κάτι το άγχος, κάτι οι συνθήκες ζωής, όλο και περισσότεροι άνδρες αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα και οι αρμόδιοι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν τρόπους καταπολέμησής του.

Μια μέθοδος καταπολέμησης της στυτικής δυσλειτουργίας, η οποία υφίσταται εδώ και σχεδόν 40 χρόνια και τώρα φαίνεται να επανέρχεται στα ιατρικά πράγματα, είναι η χρήση… ηλεκτρικού ρεύματος.

Συγκεκριμένα, σε ερευνητικό κέντρο στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, εθελοντές ηλικίας 40 ως 65 ετών υποβλήθηκαν σε… ηλεκτροσόκ στα γεννητικά τους όργανα: δύο μικροσκοπικά ηλεκτρόδια τοποθετούνταν στα επίμαχα σημεία και δέχονταν ρεύμα χαμηλής τάσης επί 15 λεπτά δύο φορές την εβδομάδα επί ένα μήνα.

Μάλιστα, για να γίνει το πείραμα πιο ακριβές επιστημονικά μόνο οι μισοί εθελοντές υποβάλλονταν σε αυτή τη διαδικασία, ενώ οι υπόλοποι έκαναν ψευδές τεστ, χωρίς ρεύμα. Οι εθελοντές δήλωσαν ότι η αίσθηση δεν ήταν οδυνηρή, αλλά έμοιαζε με ελαφρό μούδιασμα της περιοχής.

Από τους έντεκα εθελοντές που υποβλήθηκαν στην… ηλεκτροθεραπεία, οι τρεις απέκτησαν ικανότητα για στύση χωρίς προβλήματα, οι πέντε παρουσίασαν εμφανή βελτίωση και μόνο οι τρεις δεν είδαν κάποιο αποτέλεσμα.

Εκτιμάται ότι το ηλεκτρικό ρεύμα αυξάνει την παραγωγή νιτρικού οξέως το οποίο διαστέλλει τα αγγεία και ευνοεί την ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα. Ωστόσο, δυτικοί ερευνητές κρατούν επιφυλάξεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα της μεδόθου, αλλά και τη διάρκεια του αποτελέσματος.

Πληροφορίες: Daily Mail

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15