search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:52
MENU CLOSE

«Πήρε κεφάλια» ο Κιμ ενόψει συνάντησης με Τραμπ

04.06.2018 16:52
Ο όρος του Κιμ που υποχρεώνει τον Τραμπ να φύγει νωρίτερα από τη Σιγκαπούρη - Media
 
Κάτι τρέχει στο «Ερμητικό Βασίλειο» της Βόρειας Κορέας, καθώς ο ηγέτης του, Κιμ Γιονγκ Ουν, ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.
 
Στο πλαίσιο των προετοιμασιών αυτών, ο Κιμ «καρατόμησε» κορυφαίους αξιωματούχους των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας, τον υπουργό Άμυνας Πακ Γιονγκ Σικ και των αρχηγό των Ενόπλων δυνάμεων της χώρας, Ρι Μιονγκ Σου, καθώς και τον πανίσχυρο επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου του στρατού, Κιμ Γιονγκ Γκακ.
 
Οι τρεις «αποκεφαλισθέντες» αξιωματούχοι θεωρούνται από δυτικούς αναλυτές ως μέλη της παλιάς φρουράς της Βόρειας Κορέας, «αρτηριοσκληρωτικοί» και υπηρέτες της πολιτικής και της γραφειοκρατίας της χώρας. Αντιθέτως, οι αντικαταστάτες τους, Νο Κουανγκ Τσολ, Ρο Γιονγκ Γκιλ και Κιμ Σου Γκιλ, αντίστοιχα, θεωρούνται ως άνθρωποι του Κιμ.
 
Μιλώντας στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας, αξιωματούχοι των ΗΠΑ εκτιμούν ότι ο Κιμ με τις αποφάσεις αυτές στέλνει σε πυρήνες στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, που φέρονται να διαφωνούν με την τακτική προσέγγισης της Πιονγκγιάνγκ με τη Σεούλ και την Ουάσινγκτον, μήνυμα για το ποιος είναι το αφεντικό και να αποτρέψει πιθανές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Βόρειας Κορέας.
 
Οι ίδιοι αναλυτές εκτιμούν ότι δεδομένης της συζήτησης περί αποπυρηνικοποίησης της χώρας, ο Κιμ θέλει να απαλλαγεί από «γεράκια» στις ένοπλες δυνάμεις, προκειμένου να μπορέσει πιο εύκολα να περάσει τις όποιες συμφωνίες -αν…- επιτευχθούν και να προχωρήσει σε σταδιακό «άνοιγμα» της χώρας στη Δύση.
 
Πληροφορίες: Reuters
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:52