search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:35
MENU CLOSE

Σολτς: Τέλος Ιουνίου οι αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους

05.06.2018 06:25
Σολτς: Το ευρώ διασφαλίζει το κοινό μας μέλλον στην Ευρώπη - Media

 

Στο τέλος Ιουνίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους και το πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας διαμηνύει μέσω της εφημερίδας «Τα Νέα»  ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς. 

«Περιμένω τις τελευταίες αξιολογήσεις και τις τελικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα και θα μας δώσουν την ευκαιρία στο τέλος Ιουνίου να δούμε πως θα τελειώσουμε με το πρόγραμμα, πως θα είναι το μέλλον ,πως θα οργανωθεί η μεταμνημονιακή περίοδος και τι θα προβλέπεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Όλαφ Σολτς απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

Απέφυγε να διαψεύσει ότι η Γερμανία εμφανίζεται να ζητά αυστηρούς όρους για την ελάφρυνση του χρέους και για την μεταμνημονιακή περίοδο. 

«Δεν είναι εύκολο να πούμε ποιο θα είναι ακριβώς το αποτέλεσμα των συζητήσεων. Αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία για μια καλή απόφαση και η εξέλιξη αυτή έχει προετοιμαστεί με την ισχυρή ατζέντα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. 

Σχετικά με την πορεία των διαβουλεύσεων με το ΔΝΤ ο Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι «συζητάμε τις συγκυρίες για να πάρουμε αποφάσεις» επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι οι συζητήσεις μεταξύ εκπροσώπων των ευρωπαίων πιστωτών και του ΔΝΤ συνεχίζονται την εβδομάδα αυτή σε μια ακόμη προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ του Ταμείου και του Βερολίνου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:34