search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45
MENU CLOSE

Ένα βήμα πριν την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Κυκλάδες και Κρήτη – Δείτε με ποιο πλοίο

05.06.2018 16:45
Ένα βήμα πριν την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Κυκλάδες και Κρήτη - Δείτε με ποιο πλοίο - Media

 

Θετικές εξελίξεις προέκυψαν κατά την έναρξη των εργασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διεξάγεται στην Σύρο στις 5 και 6/6, αναφορικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Δια στόματος του υφυπουργού Ναυτιλίας, Νεκτάριου Σαντορινιού, ανακοινώθηκαν νέα δρομολόγια τα οποία θα συνδέουν την Σύρο με τη Ραφήνα, την Κρήτη και την Θεσσαλονίκη, τα οποία πρόκειται να ξεκινήσουν από την προσεχή θερινή περίοδο.

Συγκεκριμένα- και με βάση τις εξαγγελίες του υφυπουργού- αλλά και πληροφοριών μας, η Σύρος πρόκειται να συμπεριληφθεί σε τρία νέα δρομολόγια της εταιρίας Seajets του Ηλιόπουλου.

Ειδικότερα, θα συνδεθεί με τη Ραφήνα με το ταχύπλοο Naxos Jet το οποίο θα εκτελεί δρομολόγια στις Κυκλάδες. Επίσης, δύο φορές την εβδομάδα, το ταχύπλοο Master Jet θα συνδέει την Σύρο με την Κρήτη. Κάτι που μεταφράζεται πως η Σύρος θα έχει 4 φορές την εβδομάδα σύνδεση με Κρήτη.

Επιπλέον, μέσω του συμβατικού πλοίου, Aqua Blue, θα εκτελούνται δύο φορές την εβδομάδα δρομολόγια στη γραμμή Θεσσαλονίκης-Κυκλάδων-Κρήτης (το πλοίο θα προσεγγίζει και το λιμάνι της Σύρου).

»Αρκετά τα οποία είχαν ακουστεί και υποσχεθεί λόγων συμφερόντων, πάρθηκαν πίσω όμως διαπιστώσαμε ότι κάποτε υπήρχε ένα καράβι από το βορρά ως το νότο. Ένα πλοίο το οποίο σύνδεε την Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Μετά από συζήτηση που έγινε με το δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης και με τους διάφορους φορείς αυτό το καράβι το οποίο θα χρηματοδοτηθεί, από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη και Ηράκλειο.

Επίσης, σε συνεργασία με το δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, όπως ανέφερε ο κ. Σαντορινιός, κάθε Παρασκευή και Κυριακή, ταχύπλοο από την Ραφήνα, δυο φορές την εβδομάδα θα ξεκινάει από το Ηράκλειο θα καταλήγει στην Σύρο και μετά θα πηγαίνει ξανά στην Σαντορίνη.

Τα παραπάνω δρομολόγια αναμένεται να εγκριθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 11 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον κ. Σαντορινιό, η θετική εξέλιξη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σύρου και η προσθήκη νέων δρομολογίων, είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας και αλλεπάλληλων διεργασιών της ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας με το δήμαρχο του νησιού, Γιώργο Μαραγκό και το επιμελητήριο Κυκλάδων.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες. Πάντως, σε περίπτωση που οι προαναφερόμενες εξαγγελίες γίνουν πράξη, η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σύρου πρόκειται να ενισχυθεί σημαντικά ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Αναδημοσίευση από: cyclades24.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45