search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:49
MENU CLOSE

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Τα ρομπότ του σεξ δεν προσφέρουν οφέλη στην υγεία

05.06.2018 17:34
Οι ειδικοί προειδοποιούν: Τα ρομπότ του σεξ δεν προσφέρουν οφέλη στην υγεία - Media

 

Οι γιατροί αμφισβητούν το γεγονός ότι η αύξηση της χρήσης τον ρομπότ του σεξ θα μπορούσε να έχει ιατρικά οφέλη, όπως η θεραπεία της ανικανότητας, η μείωση της εξάπλωσης ασθενειών ή η πρόληψη της βίαιης σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Η καθηγήτρια της υγείας των γυναικών στο Kings College London, δρ. Σούζαν Μπιούλι ανέλυσε τις συνέπειες της βιομηχανίας των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην υγεία.

Σύμφωνα με έρευνά της, οι εταιρείες, όπως το True Companion και το realbotix.com, πωλούν επί του παρόντος ενήλικα ρομπό του σεξπου κοστίζουν μεταξύ $ 5.000 και $ 15.000. Μέχρι στιγμής, απευθύνονται μόνο στην αγορά των ανδρών, αλλά το πρώτο ανδροειδές που σχεδιάζεται για γυναίκες πρόκειται να πωληθεί το επόμενο έτος.

Οι υποστηρικτές των ρομπότ ισχυρίζονται ότι οι κούκλες προσφέρουν μια ασφαλή και θεραπευτική μέθοδο για τους άνδρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να έχουν σεξουαλική σχέση με έναν ανθρώπινο σύντροφο. Κάποιοι έχουν προτείνει ότι η σεξουαλική εγκληματικότητα θα μπορούσε να μειωθεί ακόμη και με τη χρήση ενός ρομπότ.

Η μελέτη, επικαλούμενη την έλλειψη εμπειρικών στοιχείων, δήλωσε ότι δεν βρήκε πολλά να υποδείξει ότι τα ρομπότ θα βοηθήσουν στη μείωση της ακατάλληλης και βίαιης σεξουαλικής συμπεριφοράς. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση ρομπότ του σεξ μπορεί πράγματι να απευαισθητοποιήσει ορισμένους ανθρώπους στην αναγνώριση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης πραγματικών ανθρώπων.

“Ενώ πολλοί χρήστες των ρομπότ του σεξ μπορούν να κάνουν διάκριση μεταξύ γεγονότος και φαντασίας, μερικοί αγοραστές μπορεί να μην ανησυχήσουν για ενδεχόμενη επιδείνωση του κινδύνου σεξουαλικής επίθεσης και βιασμού πραγματικών παιδιών και ενηλίκων”, ανέφερε η έκθεση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:49