search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:24
MENU CLOSE

Διαφωνίες για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου

05.06.2018 20:42
Kυρώσεις σε τουρκική ναυτιλιακή εταιρεία - Για ποιο λόγο  - Media

Άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας, ως προς τους κανόνες της Συνθήκης του Δουβλίνου για τη χορήγηση ασύλου στους μετανάστες που εισέρχονται στις χώρες της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, η Ιταλία και άλλες 10 ευρωπαϊκές χώρες αντιτάχθηκαν στον συμβιβασμό που πρότεινε η βουλγαρική προεδρία, οδηγώντας σε αδιέξοδο τη συνεδρίαση των 28 υπουργών Εσωτερικών, στο Λουξεμβούργο.

Εκτός της Ιταλία -αν και για διαφορετικούς λόγους- «όχι» στο κείμενο της συμφωνίας είπαν οι Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχική Δημοκρατία. Η Γερμανία, από την πλευρά της, δήλωσε ότι είναι «ανοικτή» σε μια «εποικοδομητική συζήτηση», αλλά δεν συμφωνεί με τη βουλγαρική πρόταση.

Σύμφωνα με τις αντιτασσόμενες χώρες, «η πρόταση είναι εντελώς ανεπαρκής ώστε να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό οριστικά». Πλέον, η «μπάλα» περνάει στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε., οι οποίοι θα συνεδριάσουν στο τέλος του μήνα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το ANSA, η Ελλάδα παρέμεινε πιστή στα αιτήματα για μεταρρύθμιση του Δουβλίνου, τα οποία περιγράφονται στο έγγραφο που εκπονήθηκε τον Απρίλιο από κοινού με την Ιταλία, την Κύπρο, τη Μάλτα και την Ισπανία, και στόχευαν στην υποχρεωτική και αυτόματη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο.

Κατά τη διάρκεια, μάλιστα, των σημερινών εργασιών, η Αθήνα -σε αντίθεση με τη Ρώμη και τη Μαδρίτη- εξέφρασε τη βούληση να προχωρήσει στην εξέταση των βουλγαρικών προτάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι εφικτή η εξεύρεση λύσης στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:23