search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:46
MENU CLOSE

Επιπλέον φόρος ως και 200 ευρώ στις συντάξεις – Νέα ταλαιπωρία με τις φορολογικές δηλώσεις

06.06.2018 05:26
Καλλιθέα - Συνταξιούχος σε καφενείο: «Αντέχω γιατί κάνω ό,τι θέλει η γυναίκα μου»! (Video) - Media

 

Λάθος βεβαιώσεις αποδοχών για τους συνταξιούχους αναρτήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να στέλνουν ξανά στην εφορία για τροποποιητική φορολογική δήλωση δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους. 

Οι φορολογούμενοι συνταξιούχοι θα πρέπει να πληρώσουν και επιπλέον φόρο που ξεκινάει από μερικά ευρώ και φτάνει ως και τα 200 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της επιστροφής που έλαβαν λόγω των παράνομων κρατήσεων.

Όσοι από τους συνταξιούχους έκαναν δήλωση με βάση τις λάθος βεβαιώσεις αποδοχών που είχαν αναρτηθεί αρχικά θα πρέπει ως το τέλος Ιουνίου, οι ίδιοι ή οι λογιστές τους να υποβάλλουν νέα συμπληρωματική φορολογική δήλωση με βάση τα νέα ποσά που έχουν αναρτηθεί και περιλαμβάνουν τα ποσά που έλαβαν αναδρομικά.

Ο φόρος και η έκτακτη εισφορά που αναλογεί είναι μεγαλύτερος και σε περίπτωση που δεν το κάνουν κινδυνεύουν με πρόστιμο. Εάν η τροποποιητική δήλωση υποβληθεί ως τα τέλη Ιουνίου θα έχει τη θέση αρχικής δήλωσης και ο φορολογούμενος δεν θα έχει καμία επιβάρυνση.

Για όλους, είτε έχουν ήδη υποβάλει φορολογική δήλωση με τα λάθος ποσά, είτε όχι, ο φόρος είναι 25, 50, 100 και 200 ευρώ μεγαλύτερος. Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι παρά το λάθος των υπηρεσιών δεν αλλάζει τίποτε σε σχέση με το πότε πρέπει να πληρωθεί ο φόρος. Η πρώτη δόση θα πρέπει να έχει εξοφληθεί ως τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη ως τις 28 Σεπτεμβρίου και η τρίτη δόση ως τις 30 Νοεμβρίου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:43