search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:23
MENU CLOSE

Τουρκία δημοσκόπηση: «Τρίζει» η θέση του Ερντογάν – Θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος εκλογών

06.06.2018 08:58
Τουρκία δημοσκόπηση: «Τρίζει» η θέση του Ερντογάν - Θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος εκλογών - Media

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν καταφέρνει να εξασφαλίσει από τον πρώτο γύρο την πλειοψηφία που χρειάζεται για να επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, αλλά αναμένεται να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο, δύο εβδομάδες αργότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου SONAR, που δημοσιεύτηκε χθες.

Η έρευνα, που διεξήχθη σε δείγμα 3.000 ερωτηθέντων σε 26 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας, δείχνει ότι ο Ερντογάν συγκεντρώνει ποσοστό 48,3% των ψήφων στον πρώτο γύρο, ενώ ο υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μουχαρέμ Ιντζέ εξασφαλίζει ποσοστό 31,4%. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 29ης Μαΐου και 3ης Ιουνίου.

Σε ποσοστό άνω του 53%, οι ερωτηθέντες απαντούν ότι θα ψήφιζαν τον Ερντογάν έναντι του Ιντζέ στον δεύτερο γύρο.

Σε ό,τι αφορά τις βουλευτικές εκλογές, το κυβερνών κόμμα AKP εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 42,2%. Οι σύμμαχοί του εθνικιστές του MHP εξασφαλίζουν το 7,1% των ψήφων.

Βάσει της έρευνας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP θα λάμβανε 39,5%.

Το φιλοκουρδικό HDP, ο πρώην ηγέτης του οποίου Σελαχατίν Ντεμιρτάς παραμένει φυλακισμένος αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 142 έτη, συγκεντρώνει ποσοστό 10%, το όριο για να εισέλθει στο κοινοβούλιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:23