search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:28
MENU CLOSE

To KKE καταγγέλλει στην Κομισιόν τη λογοκρισία κατά του Ν. Μπογιόπουλου

06.06.2018 12:01
Κορωνοϊός: Ο Α. Παπαχελάς μιλάει για τους «ήρωες πίσω από τις μάσκες» - Η ιστορία μιας φωτογραφίας (Video) - Media

 

Την απαράδεκτη ενέργεια λογοκρισίας από την εταιρεία διαχείρισης του Facebook που μπλόκαρε λογαριασμό για ανάρτηση που συνέδεε τα εγκλήματα των ναζί με τους σημερινούς υμνητές τους, την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή, καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας την άμεση τοποθέτησή της.

O ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης αναφέρει στην Ερώτησή του συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Σε σειρά απαράδεκτων ενεργειών λογοκρισίας και απαγορεύσεων προχώρησε από τις 3 Ιούνη η εταιρεία που διαχειρίζεται το Facebook, μπλοκάροντας το λογαριασμό του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, αρχικά για 24 ώρες και εν συνεχεία για 3 ημέρες με προειδοποίηση για οριστικό κλείσιμό του. Ο λόγος του μπλοκαρίσματος ήταν μια ανάρτηση για την Κάνδανο, που συνέδεε τα εγκλήματα των ναζί με τους σημερινούς υμνητές τους, την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Στην ανάρτηση περιλαμβανόταν το ιστορικό της σφαγής της Κανδάνου, με αφορμή τη σχετική επέτειο όπως και διάφορα αποσπάσματα από άρθρα και δηλώσεις των χρυσαυγιτών, όπου υμνούν τον εθνικοσοσιαλισμό. Συνοδευόταν επίσης από την ιστορική φωτογραφία με το στρατιώτη των ναζί να δίνει τη χαριστική βολή σε εκτελεσμένο κάτοικο στο Κοντομαρί, ενώ παρουσιαζόταν μια φωτογραφία του στελέχους της ναζιστικής ΧΑ Κασιδιάρη να επιδεικνύει το τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό.

Η εταιρεία διαχείρισης του Facebook προφανώς μετά από «καταγγελίες» ορισμένων που τα πολιτικά κίνητρά τους είναι προφανή επικαλέστηκε «παραβίαση των όρων λειτουργίας» της και μπλόκαρε το λογαριασμό.

Πηγή: 902.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:28