search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:49
MENU CLOSE

«Οδηγίες προς ναυτιλωμένους» – Η ΕΕΚΕ δίνει το «αλφαβητάρι των διακοπών»

06.06.2018 13:41
«Τουρισμός για Όλους»: Εκπνέει η προθεσμία για την αίτηση - Media
 
Με μια πλήρη καλοκαιρινή Καμπάνια για την προστασία-ενημέρωση και υποστήριξη Ελλήνων και ξένων Ταξιδιωτών στην Ελλάδα η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας έρχεται να “θωρακίσει” τις διακοπές μας και να προλάβει την ταλαιπωρία εν´όψει των καλοκαιρινών αποδράσεων.
 
Ήδη, η ΕΕΚΕ έχει δεχθεί δεκάδες καταγγελίες σε ότι αφορά τις τουριστικές υπηρεσίες. Το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνες τις καταγγελίες για τρόφιμα, ασφάλιστρα και υγεία.
Μάλιστα, το 22,2 % αφορά ακύρωση κράτησης και το 18,8% για καθυστέρηση αναχώρησης.
 
Όσον αφορά στην εφαρμογή, Traveler Rights GR:
 
Το φετινό καλοκαίρι θέτει σε λειτουργία δωρεάν καινοτόμα εφαρμογή κινητών τηλεφώνων την «Traveler Rights GR», για Android & IOS, με την οποία οι ταξιδιώτες θα είναι σε θέση αναλυτικά να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και ταυτόχρονα θα μπορούν ανά πάσα στιγμή μέσα από έναν πλήρη κατάλογο στοιχείων επικοινωνίας να έρθουν σε επαφή με τις απαραίτητες τουριστικές υπηρεσίες όποτε έχουν ανάγκη.
 
Μία από τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής είναι η αποστολή Μηνύματος Έκτακτης Ανάγκης, με την αναγνώριση της τοποθεσίας του χρήστη (GPS Tracking)
 
Συγκεκριμένα, η διαδικτυακή εφαρμογή για tablet και για Desktop, θα αποτελέσει τον σύμμαχο στα χέρια κάθε ταξιδιώτη-καταναλωτή για να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα συναντήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, δίνοντάς του κάθε φορά την λύση και την απάντηση που αναζητά με κατανοητό τρόπο.
 
Για το λόγο αυτό η ΕΕΚΕ θα διανείμει δωρεάν και έντυπο, έναν «Οδηγό Ταξιδιωτών», όπως τον ονομάζει, ο οποίος θα αποσταλεί ταυτόχρονα και στα σημαντικότερα τουριστικά σημεία.
 
Τι είναι τώρα το mobile app «Traveler Rights GR»: Μα φυσικά, όπως υπογραμμίζει η ΕΕΚΕ, ένα αναπόσπαστο εργαλείο που θα πρέπει να έχουν μαζί τους τόσο οι Έλληνες ταξιδιώτες όσο και οι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας.
 
Δίνει τη δυνατότητα σε όλους να γνωρίζουν το νομικό πλαίσιο που διέπει τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, όπως μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή, αγορές, και άλλα.
 
Ταυτόχρονα είναι χωρισμένη σε ενότητες και υπό ενότητες (Αεροπορικά Ταξίδια, Ακτοπλοϊκά Ταξίδια, Μετακίνηση με Ταξί, Διαμονή σε Ξενοδοχεία κ.α.) με δυνατότητα για πολλαπλές χρήσεις.
 
Στο app συμπεριλαμβάνεται και τηλεφωνικός κατάλογος, με όλες τις χρήσιμες και αναγκαίες επαφές για τον ταξιδιώτη των τουριστικών υπηρεσιών (Αεροδρόμια, Λιμάνια, Τουριστική Αστυνομία, Πρεσβείες κ.α.), με στοιχεία επικοινωνίας, όπως, διευθύνσεις, e-mail και url.
 
Η λειτουργία αυτή, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να καλεί από το κινητό του με απευθείας κλήση μέσω του app, με τους ενσωματωμένους χρόνους ομιλίας του προγράμματος Κινητής τηλεφωνίας που έχει επιλέξει.
 
Ο επισκέπτης μπορεί να στείλει ηλεκτρονική αίτηση μέλους στην Ε.Ε.Κ.Ε.
 
Επιπλέον κάθε ταξιδιώτης θα μπορεί να υποβάλει άμεσα οποιοδήποτε ερώτημά του ή καταγγελία του στην ΕΕΚΕ σε περιπτώσεις που ο ίδιος δεν καταφέρει να δώσει λύση σε οποιοδήποτε καταναλωτικό πρόβλημα του προκύψει.
 
Η εφαρμογή Traveler Rights Gr είναι διαθέσιμη σε δύο γλώσσες (Ελληνικά & Αγγλικά) ενώ είναι σχεδιασμένη για συσκευές ANDROID και IOS.
 
Το σημαντικότερο δε όλων είναι ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή παρέχει πλήρη υποστήριξη και Ενημέρωση των ΑΜΕΑ.
 
Αναγνωρίζοντας τις ανεπαρκείς υποδομές πρόσβασης στην ενημέρωση, των Ατόμων με Αναπηρία, μετέτρεψε τις Ενημερωτικές Οδηγίες καθώς και τον οδηγό Ταξιδιωτών & «Το Αλφαβητάρι του Καταναλωτή» σε μέθοδο Braille και σε ηχητική μορφή.
 
Στη διάθεση των ΑΜΕΑ θα βρίσκονται οι αντίστοιχοι Οδηγοί στις κεντρικές βιβλιοθήκες και ιστοσελίδες των ΑμεΑ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:49