search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:59
MENU CLOSE

ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει απόφαση αναβολής έκδοσης ομολόγου, γιατί δεν υπάρχει απόφαση έκδοσης

06.06.2018 16:53
Ελάφρυνση επιχειρήσεων μέσω φόρων ή εισφορών - Τον Μάρτιο οι τελικές αποφάσεις  - Media
 
Απάντηση σε δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα προχωρεί σε «πάγωμα» των σχεδίων της για έκδοση 10ετούς ομολόγου και νέα έξοδο στις αγορές, πριν το τέλος του προγράμματος, λόγω της αναταραχής που επικρατεί στις αγορές ελέω Ιταλίας έδωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.
 
Συγκεκριμένα, οι πηγές του ΥΠΟΙΚ σημείωσαν με νόημα ότι για να υπάρξει απόφαση αναβολής θα πρέπει να υπάρξει απόφαση έκδοσης. Εξηγούν, δε, ότι:
 
– Για να υπάρξει απόφαση αναβολής πρέπει να έχει υπάρξει απόφαση έκδοσης.
 
-Τέτοια απόφαση δεν υπήρξε ποτέ.
 
– Ο ΟΔΔΗΧ έχει τη γενική εντολή από την κυβέρνηση ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι να κάνει -όπως έχει ήδη κάνει- δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές.
 
– Οι εκδόσεις ομολόγων αποφασίζονται με τεχνοκρατικά κριτήρια από τον ΟΔΔΗΧ, ο οποίος διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για την επιλογή του κατάλληλου χρόνου.
 
Η κυβέρνηση δεν κάνει πολιτική εντυπωσιασμού με εκδόσεις ομολόγων, όπως συνήθιζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αναφέρουν οι ίδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33