search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:44
MENU CLOSE

Ξέφυγε η Άγκυρα: Κατηγορεί τον Παυλόπουλο για τα δίκτυα «Natura 2000»

06.06.2018 17:26
«Το άσπρο-μαύρο» κάνει ο Ακσόι: Η Τουρκία θέλει το διάλογο, η Αθήνα είναι που έκανε πίσω - Media
 
Εκτός ελέγχου πλέον είναι οι προκλήσεις της Άγκυρας σε βάρος της Ελλάδας, με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να επιτίθεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τα όσα ανέφερε σε πρόσφατη ομιλία του για τα δίκτυα «Natura 2000». Κάνοντας ένα απίστευτο άλμα λογικής, το τουρκικό ΥΠΕΞ εμπλέκει τους προστατευόμενους βιότοπους των δικτύων «Natura 2000» με τις εκτός κάθε διεθνούς νομιμότητας διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.
 
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι ανέφερε ότι «είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει καταχραστεί περιβαλλοντικά προγράμματα της ΕΕ, ειδικά στο “Natura 2000”, στο πλαίσιο των προβλημάτων του Αιγαίου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από αυτή την άποψη, το Υπουργείο μας έκανε δήλωση στις 31 Μαρτίου 2018. Η στάση μας για το θέμα εξηγήθηκε επίσης στους αντιπροσώπους της αντιπροσωπείας της ΕΕ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που περάσαμε.
 
Ωστόσο, ο Πρόεδρος Παύλοπουλος αναφέρθηκε στο δίκτυο Natura 2000 και στις εξηγήσεις για τις αναγκαστικές σχέσεις μεταξύ συνόρων και εδαφών. Δεν υπάρχουν νομικές διατάξεις για αυτές τις εξηγήσεις. Επιπλέον, αυτές οι δηλώσεις αποτελούν επίδειξη και παραδοχή ότι η Ελλάδα έχει εκμεταλλευτεί πολιτικά, τα περιβαλλοντικά προγράμματα της ΕΕ όπως το” Natura 2000″. Η χώρα μας δεν θα δεχτεί πλέον ως πραγματικές, τις καταστάσεις που η Ελλάδα είναι πιθανό να έχει στους αμφιλεγόμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς του Αιγαίου, όπως συμβαίνει σήμερα. Με αυτό τον τρόπο, επαναλαμβάνουμε την προειδοποίησή μας ότι η ΕΕ δεν πρέπει να συμβάλει στην πολιτική εκμετάλλευση από την Ελλάδα στο πλαίσιο των προβλημάτων του Αιγαίου».
 
Σκληρή απάντηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας: Η Άγκυρα αγνοεί τι σημαίνει Ε.Ε.
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 συνεργάτες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την επίθεση της Άγκυρας, σημείωναν ότι «για ακόμη μια φορά η Τουρκία δείχνει να αγνοεί τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση, ευρωπαϊκή έννομη τάξη και ευρωπαϊκό κεκτημένο. Όπως επίσης, αποσιωπά ότι τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αγνοήσει επιδεικτικά τις κατά καιρούς εντελώς αβάσιμες ενστάσεις της για το πρόγραμμα “Natura”. Κατά τα λοιπά, με τον καιρό η Τουρκία θα καταλάβει τι σημαίνει στην πράξη σύνορα και έδαφος της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:42