search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:26
MENU CLOSE

Δυσοίωνη Μέρκελ: Προβλέπει σύγκρουση με Τραμπ λόγω δασμών στους G7

06.06.2018 18:31
Στο πλευρό του Τραμπ η Μέρκελ: «Προβληματικός» ο αποκλεισμός του από τα social media - Media
 
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ προέβλεψε σήμερα πως θα ξεσπάσουν «αντιδικίες» κατά τη διάρκεια της Συνόδου της G7, που θα διεξαχθεί στον Καναδά την Παρασκευή και το Σάββατο κι ενώ το κλίμα παραμένει τεταμένο στους κόλπους της ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη εξαιτίας των ποικίλων διαφορών μεταξύ της Ουάσιγκτον και των εταίρων της.
 
«Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τις πολυμερείς συμφωνίες και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα έλθουμε αντιμέτωποι με αντιπαραθέσεις» ιδίως σε ό,τι αφορά «το διεθνές εμπόριο, την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτικές ανάπτυξης» υπογράμμισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, απαριθμώντας τις «πολυάριθμες διαφορές» μεταξύ των Ευρωπαίων και των Αμερικανών, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης στο κοινοβούλιο όπου απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών.
 
Αυτές οι διαφωνίες είναι ιδιαίτερα πρόδηλες στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, από την οποία πρόσφατα αποσύρθηκε μονομερώς ο Ντόναλντ Τραμπ ή και λόγω της απόφασής του να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από όλα τα κράτη μέλη της G7.
 
H Άνγκελα Μέρκελ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία αυτής της Συνόδου για να έχει κατ’ ιδίαν συνομιλίες, ιδίως με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
 
Η καγκελάριος της Γερμανίας εκτιμά ότι πιθανόν δεν θα εκδοθεί τελικό ανακοινωθέν μετά το τέλος της Συνόδου, όπως έγινε στην προηγούμενη G7 στην Ταορμίνα. Οι ΗΠΑ είχαν αρνηθεί να υπογράψουν το τελικό κείμενο συμπερασμάτων, εξαιτίας της απόσυρσης από την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.
 
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:24