search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:07
MENU CLOSE

Ισχυρό brand name ο Κιμ Γιονγ Ουν – Κυκλοφορεί σε αφρόγαλα και διαφήμιση γυμναστηρίου

07.06.2018 10:35
Ισχυρό brand name ο Κιμ Γιονγ Ουν - Κυκλοφορεί σε αφρόγαλα και διαφήμιση γυμναστηρίου - Media

 

Στο παρελθόν, η Νότια Κορέα έχει μπλοκάρει κάποιες ιστοσελίδες, έχει συλλάβει ακόμα και ασκήσει διώξεις σε βάρος πολιτών στο πλαίσιο νόμου που απαγορεύει στους πολίτες να «επαινούν, να ενθαρρύνουν ή να προπαγανδίζουν» οντότητες της Βόρειας Κορέας. Ακόμα και το 2013, πάνω από 100 άτομα συνελήφθησαν βάσει της νομοθεσίας αυτή, αν και ο οργανισμός Freedom House, που χρηματοδοτείται από την αμερικανική κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός του μειώθηκε πέρυσι σε 7.

Αυτό, σε συνδυασμό με τη φήμη του Κιμ, ίσως κάνει αρκετές επιχειρήσεις να το ξανασκεφθούν εάν θελήσουν να αξιοποιήσουν αυτό το ενδιαφέρον. Ωστόσο, το γυμναστήριο Gym88, που είναι μια σχολή kickboxing στη Σεούλ, χρησιμοποιεί την εικόνα του Κιμ εδώ και δύο χρόνια, αν και όχι με κολακευτικό τρόπο.

«Πρέπει και εσύ και χάσεις κάποιο βάρος», αναγράφεται σε αφίσα του γυμναστηρίου, στην οποία εμφανίζεται ο χοντρούλης Βορειοκορέατης ηγέτης δίπλα σε μία γυναίκα με μπικίνι. Γυμναστής, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι παρά τη νομοθεσία και τις όποιες απόψεις για τον Κιμ, δεν έχει υπάρξει κριτική σε βάρος του γυμναστηρίου από τότε που δημοσιοποίησε την αφίσα.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο Κιμ προσπάθησε πολύ να αμβλύνει το εχθρικό κλίμα κατά τις πρόσφατες εμφανίσεις του και η σύμβουλος σε θέματα image Παρκ Γουνγκ-σιλ εξήγησε ότι «κατά την διακορεατική σύνοδο κορυφής χρησιμοποίησε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τη δύναμη του χαμόγελου».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «έκανε μια στρατηγική επιλογή, δίνοντας φιλιά στον αέρα κατά τη δεύτερη συνάντηση προκειμένου να εκφράσει το ότι νιώθει ψυχολογικά πιο κοντά στον Μουν σε μια βάση αμοιβαίας εμπιστοσύνης», δήλωσε η Παρκ Γιουνγκ-σιλ.

Δεν είναι πάντως όλοι ευχαριστημένοι με την πιο θετική εικόνα του Κιμ στη Νότια Κορέα. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είναι «δαίμονας», δήλωσε ο Κιμ Σανγκ-τζιν, πρώην στρατιώτης της Νότιας Κορέας που πλέον έχει γίνει ακτιβιστής κατά της Βόρειας Κορέας.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας και ο Τύπος «κοροϊδεύουν τους πολίτες» και δίνουν έμφαση στην ήπια πλευρά του Κιμ προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας και να ανεβάσουν «μια ψεύτικη παράσταση ειρήνης», δήλωσε ο Κιμ Σανγκ-τζιν.

Στο μεταξύ, στο καφέ του στην Γιοντζού, ο Κιμ Γιονγκ-ιλ δήλωσε ότι κάποιοι επικριτές του κομμουνισμού έχουν παραπονεθεί για τους καφέδες με τη φιγούρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά συνολικά η ανταπόκριση είναι θετική, με περίπου 20 πελάτες της ημέρα να ζητούν τον λάτε με τον Κιμ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06