search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:56
MENU CLOSE

«Βόμβα» Τσαβούσογλου: Η Τουρκία «παγώνει» τη συμφωνία για το προσφυγικό – Αντίποινα για τους «8»

07.06.2018 13:33
«Βόμβα» Τσαβούσογλου: Η Τουρκία «παγώνει» τη συμφωνία για το προσφυγικό - Αντίποινα για τους «8» - Media

 

«Πάγο» στη διμερή συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων βάζει η Τουρκία ως αντίποινα για την απελευθέρωση των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Σύμφωνα με την Daily Sabah, η απόφαση οφείλεται στην άρνηση της Ελλάδας να εκδώσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, τον Ιούλιο του 2016.

Ο Τσαβούσογλου μάλιστα ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση ειλικρινώς θέλει να διευθετηθεί το ζήτημα με τους «8», ενώ απέδωσε τις δικαστικές αποφάσεις για μη έκδοση των αξιωματικών σε «πιέσεις από την Δύση».

“Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει υποφέρει περισσότερο από τα πραξικοπήματα και η κυβέρνηση έπρεπε να λύσει αυτό το θέμα. Η Ελλάδα δέχεται μεγάλες πιέσεις από την Δύση και ειδικά η Δικαιοσύνη. Έχουμε μια προσφυγική συμφωνία με την Ευρωπαική Ενωση η οποία και εφαρμόζεται. Έχουμε όμως και μια διμερή συμφωνία με τη Ελλάδα για την επαναπροώθηση προσφύγων, την οποία παγώσαμε επί του παρόντος. Η διαδικασία αυτή δεν έχει πάντως τελειώσει πλήρως, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τις ενέργειες μας προς την Ελλάδα» τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ατυχής η δήλωση Τσαβούσογλου, λένε διπλωματικές πηγές

Ως “ατυχή” χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος αναφέρθηκε στη διμερή συμφωνία με τη Ελλάδα για την επαναπροώθηση προσφύγων, την οποία, όπως ισχυρίστηκε, πάγωσε η Τουρκία επί του παρόντος.

“Αυτό που προαναγγέλλει ο κ. Τσαβούσογλου το έχει ήδη πράξει από το 2017” επισημαίνουν οι ίδιες πηγές σημειώνοντας πάντως ότι “σε κάθε περίπτωση η λειτουργία του κράτους δικαίου δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να παραβιάζουν ορισμένοι το διεθνές δίκαιο”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:53