search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:34
MENU CLOSE

«Καρικατούρα συμβάσεων και μισθών» – Σκληρή επίθεση του ΚΚΕ στην κυβέρνηση για Μεσοπρόθεσμο και πολυνομοσχέδιο

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2024
7-6-2018
09.06.2018 03:00
kke-32.jpg

 

Σκληρή επίθεση εξαπολύει το ΚΚΕ στην κυβέρνηση ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή, αύριο Παρασκευή εκτός απροόπτου, του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. «Τα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα της τέταρτης “αξιολόγησης” συμπληρώνουν οι εξαγγελίες για νέα προνόμια, “διευκολύνσεις” και χρηματοδοτικά εργαλεία στους επιχειρηματικούς ομίλους» συνοψίζει ο «Ριζοσπάστης».

«Ήδη έχουν προνομοθετηθεί μέτρα – φωτιά, όπως η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, οι ιδιωτικοποιήσεις, που συνιστούν ουσιαστικά ένα συμπληρωματικό μνημόνιο. Σε όλα αυτά προστίθενται τα ματωμένα πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί μέχρι το 2060. Και είναι μεγάλο ψέμα αυτό που λέει η κυβέρνηση ότι τάχα θα τα επαναδιαπραγματευτεί. Το μόνο που μπορεί να “επαναδιαπραγματευτεί” είναι τα επιπλέον κονδύλια, επιχορηγήσεις, ελαφρύνσεις και προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους», τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στη Καρδίτσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση «γι’ αυτό διεκδικεί και μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Για να διοχετεύει ό,τι περισσεύει στα ταμεία των ομίλων για τις επενδύσεις τους, όπως επίσης διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας προχτές τους βιομηχάνους. Όλα τα υπόλοιπα για τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια καρικατούρα συλλογικών συμβάσεων και κατώτατου μισθού.

Γι’ αυτό σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι οι αλλαγές στο επίπεδο του κατώτατου μισθού θα λάβουν υπόψη τις εξελίξεις στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα καθώς και το ποσοστό της ανεργίας, και της ανεργίας των νέων και τα ισχύοντα μισθολογικά επίπεδα».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωνε ο «Ριζοσπάστης» στο πρωτοσέλιδό του, «Οι επιθυμίες του κεφαλαίου δεσμεύσεις της κυβέρνησης». Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο “αναπτυξιακός σχεδιασμός”, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, στο συνέδριο του ΣΕΤΕ και στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση “Ποσειδώνια”, ενσωματώνει τις αξιώσεις των βιομηχάνων, των μεγαλοξενοδόχων και των εφοπλιστών για στήριξη της κερδοφορίας τους με νέα προνόμια, που συμπληρώνουν τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της 4ης “αξιολόγησης” και τους εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους των μνημονίων».

«Η καλή σπορά μένει»

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 13 χρόνια από το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη διοργάνωσε η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ στο Παλιοζογλώπι Καρδίτσας, με τον Κουτσούμπα να τονίζει πως «οι σημερινοί αγώνες του λαού μας, οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ηρωικής πορείας του ΚΚΕ είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες ότι μπορεί “οι ζευγάδες να φεύγουν, όμως η σπορά, η καλή σπορά μένει”».

Και πρόσθεσε: «Και λέω καλή σπορά, γιατί δυστυχώς μερικές φορές εμφανίζονται και σάπιοι σπόροι, αναφύονται ζιζάνια, τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν, για να μπορεί να γονιμοποιηθεί η λαϊκή πάλη, να παλέψουμε, να συνεχίσει ο λαός μας να παλεύει για το δίκιο του, για τα δικαιώματά του ενάντια στα μνημόνια, ενάντια σε όλους τους αντιλαϊκούς νόμους, για την ανάκτηση των μεγάλων οικονομικών απωλειών του εισοδήματός του που είχε τα χρόνια της κρίσης, αλλά κυρίως για ν’ ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας, για τον λαό μας, γι’ αυτό που έπεσαν, που αγωνίστηκαν χιλιάδες ήρωες του λαϊκού μας κινήματος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33