16/09/2019 16:51:11

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Σκληρή γλώσσα από Καμμένο - «Έχουν κόστος οι απειλές, η Τουρκία θα το πληρώσει»

Οργή Καμμένου κατά Στάη, Open: «Ντροπή! Παραποιούν την αλήθεια»! (Photos, Video) - Media

 

«Ζήτησα από τον Τούρκο ομόλογό μου, ενώπιον του Συμβουλίου Υπουργών και του Γενικού Γραμματέα, να δώσει διευκρινίσεις και να εξηγήσει, να δώσει απάντηση, για το τι σήμαινε η δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης ότι θα «πακετάρουν»», τόνισε ο Πάνος Καμμένος μετά τη σύνοδο υπουργών του ΝΑΤΟ, σχετικά με την απειλή Μποζντάγ για «πακετάρισμα» των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Ο Ελληνας υπουργός Άμυνας επιπλέον ενημέρωσε τους Υπουργούς Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ «για τη συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών για 99η ημέρα».

Οπως είπε ο Πάνος Καμμένος η απάντηση ήταν «άλλα αντ' άλλων». «Όπως συνήθως κάνει η Τουρκία, μίλησε για άλλα αντί άλλων. Η απάντηση που είχε να δώσει ήταν ότι για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται παράνομα και χωρίς δίκη, χωρίς να έχουν καν υπάρξει κατηγορίες, συνεχίζει - λέει - η Τουρκία να εξετάζει τα ψηφιακά δεδομένα τα οποία έχουν στη διάθεσή τους».

Ο Ελληνας υπουργός δήλωσε ότι επανήλθε στο θέμα των απειλών, λέγοντας ότι «η Ελλάδα απαιτεί να έχει μια απάντηση και ενώπιον των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και του Γενικού Γραμματέα, να πει η Τουρκία αν διατίθεται και αν προτίθεται να κάνει μια πράξη σε ξένη αλλά σύμμαχο χώρα στο ΝΑΤΟ, η οποία ουσιαστικά θα παραβιάζει και τις αρχές της συμφωνίας του ΝΑΤΟ και το διεθνές δίκαιο». Σύμφωνα με τον ίδιο, «απάντηση καμία».

Προειδοποίησε μάλιστα ότι «απειλές για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών έχουν το κόστος τους και το κόστος αυτό η Τουρκία θα το πληρώσει. Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται το διεθνές δίκαιο, θέλει καλή γειτονία, επιδιώκει τις καλές σχέσεις, αλλά δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε τέτοιου είδους προκλήσεις, οι οποίες δεν αποτελούν προκλήσεις απέναντι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στις συμμαχικές χώρες».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.