18/12/2018 10:34:25

Τι δεν πρέπει να κάνετε στην παραλία - Πώς να περάσετε καλά χωρίς να ενοχλείτε τους γύρω σας

Τι δεν πρέπει να κάνετε στην παραλία - Πώς να περάσετε καλά χωρίς να ενοχλείτε τους γύρω σας - Media

 

Οι παραλίες το καλοκαίρι αποτελούν νούμερο ένα σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων… Τι γίνεται, όμως, όταν η συνύπαρξη των λουόμενων στις ελληνικές παραλίες δεν είναι και τόσο αρμονική;

Καλό θα ήταν όλοι να ακολουθούν έναν οδηγό καλής συμπεριφοράς.

Σκουπίδια στις παραλίες Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε κάποιος να κάνει στο περιβάλλον και κατ’ επέκταση στην παραλία είναι να αφήσει τα σκουπίδια του. Πέραν της μόλυνσης του θαλάσσιου οικοσυστήματος το θέαμα είναι αποκρουστικό τόσο εντός, όσο και εκτός της θάλασσας. Αν η παραλία δεν είναι οργανωμένη και δεν έχει κάδο απορριμμάτων θα πρέπει οπωσδήποτε να τα πάρετε μαζί σας σε μια σακούλα, που Αναλογιστείτε πώς εσείς θα αντιδρούσατε εάν συναντούσατε ένα σωρό σκουπιδιών δίπλα σας.

Παιχνίδια στην παραλία Αν κάποιος είναι «πρωταθλητής» στις ρακέτες ή στο beach volley, δεν χρειάζεται να το δείξει στην παραλία. Μπορεί οι ρακέτες και όλα τα αθλήματα-παιχνίδια που έχουμε συνδυαστεί με το υγρό στοιχείο να είναι μια πολύ καλή άσκηση, ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να ενοχλούμε τους γύρω μας με τις επιδείξεις μας. Ιδιαίτερα οι ρακέτες είναι ένα αρκετά επίφοβο άθλημα που μπορεί εύκολα να προκαλέσει δυσάρεστα ατυχήματα, ειδικά αν παίζεται με μεγάλη ένταση. Προτιμήστε ερημικές παραλίες ή ειδικά διαμορφωμένους χώρους που πολλές παραλίες διαθέτουν.

Πετσέτα και παραλία Η πετσέτα αποτελεί απαραίτητο εξοπλισμό για την παραλία και ίσως να αναρωτιέστε πως μπορεί να γίνει ενοχλητική για τους γύρω σας. Καλό θα είναι, λοιπόν, όταν αποφασίσετε να φύγετε από την παραλία που σας φιλοξένησε για το μπάνιο σας να μην την τινάξετε όταν δίπλα κάθεται κόσμος. Η άμμος, τα φύλλα ή μικρά πετραδάκια που έχουν κολλήσει στην πετσέτα σας πολύ εύκολα πετάγονται στους γύρω λουόμενους με αποτέλεσμα τον εκνευρισμό.

Οικογένεια και παραλία Όταν μια οικογένεια αποφασίσει να πάει στην παραλία καλό θα ήταν να επιλέξει ένα πιο ήρεμο μέρος χωρίς πολλά μαγαζιά ή beach bar με έντονη μουσική. Η δυνατή μουσική, ο συνωστισμός και η έντονη κινητικότητα στην παραλία ενδεχομένως να εκνευρίσουν τα παιδιά και τους γονείς χωρίς να ευχαριστηθούν όπως θα ήθελαν το μπάνιο τους.

Κάπνισμα και παραλία Μπορεί ο αντικαπνιστικός νόμος να μη λέει να εφαρμοστεί στη χώρα μας και να βρίσκονται συνεχώς παραθυράκια, ωστόσο μπορούμε να τον περιορίσουμε στην παραλία. Μπορεί ο χώρος να είναι ανοιχτός, αυτός δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να το παρακάνουμε. Ο αέρας σίγουρα θα μεταφέρει τον καπνό στους διπλανούς. Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά το μόνο που θα μείνει στην άμμο είναι χιλιάδες γόπες που δεν βιοδιασπώνται και μολύνουν το νερό.

Πάρτε μαζί τα ακουστικά σας Αρκετοί είναι αυτοί που τους αρέσει να χαλαρώνουν στην παραλία παρέα με την αγαπημένη τους μουσική. Αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε τα ίδια γούστα με όλους ή ότι όλοι θέλουν να ακούσουν μουσική. Καλό λοιπόν θα ήταν να πάρετε μαζί σας τα ακουστικά έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τη μουσική της αρεσκείας σας χωρίς να ενοχλείτε τους γύρω σας.

Πηγή: spirossoulis.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.