search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:45
MENU CLOSE

Γιάννης Μώραλης: Θα διεκδικήσω εκ νέου το δήμο Πειραιά

08.06.2018 07:52
Γιάννης Μώραλης: Θα διεκδικήσω εκ νέου το δήμο Πειραιά - Media

 

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο Πειραιά, όταν γίνουν δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2019, τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. 

 «Αυτά που υποσχεθήκαμε, είτε τα υλοποιήσαμε είτε τα δρομολογήσαμε, ενώ έχουμε μειώσει έως τώρα δύο φορές τα δημοτικά τέλη και φιλοδοξία μας είναι να τα μειώσουμε και το 2019, ώστε να κλείσει η περίοδός μας με μια συνολική μείωση τελών μεγαλύτερη του 10%» αναφέρει.

Εκτιμά ότι μέσα στο έτος θα υπάρξει ανάδοχος για την ανάπλαση του Μικρολίμανου και σημειώνει ότι θα προχωρήσουν τα έργα στον Αγιο Διονύσιο και τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο θα βγει στον «αέρα» ο διεθνής διαγωνισμός για την εξεύρεση επενδυτή στο κτίριο του Πύργου.

Μιλά, επίσης, για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν εταιρείες για την κατασκευή ξενοδοχείων στην πόλη, ενώ υπογραμμίζει ότι το ναυτιλιακό cluster που έχει δημιουργηθεί και οι επενδύσεις στον ΟΛΠ, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, θα συμπαρασύρουν αρκετές ναυτιλιακές εταιρείες να επιστρέψουν στον Πειραιά.

Εκφράζει τη διαφωνία του δήμου για την κατασκευή εμπορικού κέντρου μέσα στο λιμάνι, ενώ συμπληρώνει ότι στην πρόθεση όλων, της κυβέρνησης, του δήμου, της περιφέρειας και του ΟΛΠ, είναι να γίνει η πόλη λιμάνι εκκίνησης αφετηρίας κρουαζιέρας.

Για την καθυστέρηση των έργων στα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλώνει πως «ότι χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, έχει πέσει έξω», εκτιμώντας ωστόσο ότι όταν το μετρό λειτουργήσει στην πόλη, θα διαφοροποιήσει τη λειτουργία της προς το καλύτερο. Αναφέρεται, ακόμα, στις «Ημέρες Θάλασσας» που διοργανώνει για τέταρτη φορά ο Πειραιάς, από 1 έως 10 Ιουνίου 2018, και συμπίπτει και με τη γιορτή των Ποσειδωνίων.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι μετά το 2010 κάποιοι θεώρησαν τη βία ως αντίδοτο στα μνημόνια, ο δήμαρχος Πειραιάς αναφέρει ότι «από όπου και αν προέρχεται η βία, δεν μπορεί να είναι μέσο επίλυσης προβλημάτων και διαφωνιών», συμπληρώνοντας ότι «τα κόμματα στο θέμα αυτό θα έπρεπε να τοποθετούνται κάθετα με τον ίδιο τρόπο και όχι με πλάγιες τοποθετήσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:42