search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:44
MENU CLOSE

Τραγωδία με έξι νεκρούς όταν ανατράπηκε βαν με μετανάστες στην Εγνατία Οδό

08.06.2018 11:50
Τραγωδία με έξι νεκρούς όταν ανατράπηκε βαν με μετανάστες στην Εγνατία Οδό - Media

 

Πολύνεκρο δυστύχημα με έξι νεκρούς, εκ των οποίων τα τρία παιδιά και δέκα τραυματίες (η κατάσταση των τριών χαρακτηρίζεται πολύ βαριά), σημειώθηκε σήμερα, στις 6.50 το πρωί, στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Νέας Καρβάλης, μετά την έξοδο του τελευταίου τούνελ, λίγα χιλιόμετρα πριν από τον κόμβο εξόδου για Καβάλα.

Ένα μικρό βαν που μετέφερε μη νόμιμους μετανάστες ιρανικής καταγωγής εξετράπη της πορείας του, πέρασε το διαχωριστικό τοιχίο των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας και έπεσε με σφοδρότητα πάνω στα βράχια.

Οι τραυματίες μετεφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύονται δύο από τους τραυματίες

Με πολύ σημαντικά προβλήματα νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) δύο από τους συνολικά δέκα τραυματίες του πολύνεκρου τροχαίου που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Νέας Καρβάλης, ενώ με βαριά κατάγματα και σπασίματα στη σπονδυλική στήλη νοσηλεύεται τρίτο άτομο, στη Β’ Χειρουργική Κλινική.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Αναστάσιος Καρασαββόγλου, είπε πως οι υπόλοιποι επτά τραυματίες νοσηλεύονται στην Α’ Χειρουργική Κλινική με εκδορές, θλάσεις κλπ, και θα παραμείνουν όσο διάστημα χρειαστεί, όπως και οι βαριά τραυματίες, για να λάβουν την κατάλληλη περίθαλψη.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και οι σοροί των νεκρών (συνολικά έξι στον αριθμό, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά), πρόσθεσε ο κ. Καρασαββόγλου.

“Αρχικά, πέντε ήταν οι νεκροί, τρία παιδιά και δύο νέοι ενήλικες. Οι τραυματίες ήταν 11 και ο ένας απ’ αυτούς, ενώ είχε μπει στο χειρουργείο, κατέληξε, επομένως συνολικά είναι έξι οι νεκροί” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρασαββόγλου.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους δέκα τραυματίες, αυτά που ισχύουν -επισήμανε ο κ. Καρασαββόγλου- είναι τα εξής: “Δύο απ΄ αυτούς νοσηλεύονται με πολύ σημαντικά προβλήματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ένας με βαριά κατάγματα, σπασίματα στη σπονδυλική στήλη, στα χέρια, στο κεφάλι κλπ. στη Β’ Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Καβάλας και οι υπόλοιποι επτά (τρεις άνδρες, δύο έφηβοι και δύο γυναίκες) στην Α’ Χειρουργική Κλινική με εκδορές, θλάσεις πολλαπλές κλπ. Τους κρατάμε στο νοσοκομείο για να τους φροντίσουμε και εύχομαι να πάνε όλα καλά”.

Ερωτηθείς σε ποιες από τις περιπτώσεις που προανέφερε υφίσταται κίνδυνος για τη ζωή τους, ο κ. Καρασαββόγλου επισήμανε ότι τέτοιο ενδεχόμενο υπάρχει για “τους δύο που είναι στη ΜΕΘ και τον ένα που βρίσκεται στη Β’ Χειρουργική Κλινική”. Πρόκειται για ενήλικες άνδρες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:44