09/04/2020 01:27:56

Αλλαγές στο ΔΣ και την Επιτροπή Ελέγχου της Folli Follie

Τέσσερα νέα μέλη στο ΔΣ της Folli Follie - Media
 
Νέα πρόσωπα τοποθετούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie και στην Ελεγκτική Επιτροπή της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για πιέσεις προς παραίτηση της διοίκησης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση με την εισαγγελική παρέμβαση που έφερε η μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και την αδυναμία της εταιρείας να παράσχει στοιχεία.
 
Τις θέσεις τους στο ΔΣ, ωστόσο, θα συνεχίσουν να κατέχουν οι Δημήτριος και Καίτη Κουτσολιούτσου αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Folli Folle, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.
 
Νωρίτερα, όπως είχε γίνει γνωστό, η Fosun, προχώρησε σε αντικατάσταση του εκπροσώπου της στο διοικητικό συμβούλιο, Qian Jiannong, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Fosun International, με τον George Zhang, ο οποίος θεωρείται γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ενώ αλλαγές πραγματοποιήθηκαν και στην σύνθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής της εταιρείας, στην οποία πρόεδρος ήταν ο Ζαχαρίας Μαντζαβίνος.
 
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία γνωστοποιεί, σύμφωνα με το άρθρο 6 §1 του Ν. 3340/2005, το άρθρο 2 §εΆ της απόφασης 3/347/12.7.2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τον Κανονισμό του Χ.Α., καθώς και το Ν. 3016/2002 περί Εταιρικής Διακυβέρνησης, την εκλογή τριών ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και ενός μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών Δ.Σ. Συγκεκριμένα ανακοινώνεται η εκλογή των κκ. Μιχαήλ Τσιμπρή ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, Δημήτρη Ποταμίτη ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, Zhang Haolei ως μη εκτελεστικού μέλους, Ηλία Πεντάζου ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων κ.κ. Κουμανάκου Ευάγγελου, Ηλία Κούκουτσα, Jiannong Qian και Ζαχαρία Μαντζαβίνου για το υπόλοιπο της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου.
 
Κατόπιν αυτού, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συγκροτήθηκε εκ νέου σε σώμα ως εξής:
 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΣ – Πρόεδρος, εκτελεστικό μέλος
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ – Αντιπρόεδρος, εκτελεστικό μέλος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΣ – Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΑΧΑΡΙΟΥ – εκτελεστικό μέλος
ΖHANG HAOLEI – μη εκτελεστικό μέλος
ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΚΟΥΝΤΗΣ – μη εκτελεστικό μέλος
ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΩΤΗ – εκτελεστικό μέλος
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ – ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ – ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΙΜΠΡΗΣ – ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
ΗΛΙΑΣ ΠΕΝΤΑΖΟΣ -ανεξάρτητο μη εκτελεστικός μέλος
Επίσης, κατόπιν της παραίτησης του κ. Μαντζαβίνου και κ. Κουμανάκου Ευάγγελου τόσο από το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και από την Επιτροπή Ελέγχου και την παραίτηση του κ. Σταματιάδη από την Επιτροπή Ελέγχου , o κ. Ποταμίτης Δημήτριος, ο κ. Ηλίας Πεντάζος και ο κ. Μιχαήλ Τσιμπρής ορίστηκαν ως νέα μέλη της Επιτροπής, για το υπόλοιπο της θητείας αυτής. Ο κ. Ποταμίτης ορίστηκε και ως πρόεδρος αυτής.
 
Κατόπιν αυτού, η νέα Επιτροπή Ελέγχου (Audit Committee) της Εταιρίας θα απαρτίζεται από τα κάτωθι Μη Εκτελεστικά μέλη:
 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ)
ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΙΜΠΡΗΣ (Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ)
ΗΛΙΑΣ ΠΕΝΤΑΖΟΣ (Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ)
 
Δημήτριος Ποταμίτης: Γεννηθείς το 1941. Απόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Πρώην συνέταιρος στην PWC για περισσότερα από 30 χρόνια. Πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου των εταιρειών ΟΠΑΠ ΑΕ, Aegean Baltic Bank και Resolut Asset Management
 
Μιχαήλ Τσιμπρής: Δικηγόρος στην Αθήνα, εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Σουριαδάκις Τσιμπρής. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και στο Harvard Law School. Έχει σχεδόν τριάντα χρόνια εμπειρία σε θέματα που σχετίζονται με συναλλαγές κεφαλαιαγοράς, δίκαιο των επενδυτικών υπηρεσιών, τραπεζικό και ασφαλιστικό καθώς και εξαγορές και συγχωνεύσεις. Έχει εκδώσει δύο βιβλία και πολυάριθμα άρθρα σε νομικά περιοδικά. Μέλος σε επιτροπές κωδικοποίησης νομοθεσίας και σύνταξης διαφόρων νόμων της κεφαλαιαγοράς.
 
Ηλίας Πεντάζος: Οικονομολόγος, με πολύχρονη εμπειρία στη διοίκηση. Εργάσθηκε επί μακρόν στο εξωτερικό ως ανώτερο στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και στη διεθνή επενδυτική Τράπεζα Morgan Stanley. Υπηρέτησε ως Σύμβουλος/Εμπειρογνώμων στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Αμυνας, ενώ διετέλεσε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών και Πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο CEO της εταιρείας, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος καλωσορίζει τα νέα μέλη, τους εύχεται καλή επιτυχία και ευχαριστεί τα απερχόμενα μέλη για την πολύτιμη συνεισφορά τους.
 
Πηγή: economy365.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.