search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:04
MENU CLOSE

Tinos Running Experience: Σχεδόν 1.000 δρομείς κάθε ηλικίας από την Τήνο, την Ελλάδα και το εξωτερικό θα τρέξουν το Σάββατο (Photos)

08.06.2018 15:41
Tinos Running Experience: Σχεδόν 1.000 δρομείς κάθε ηλικίας από την Τήνο, την Ελλάδα και το εξωτερικό θα τρέξουν το Σάββατο (Photos) - Media

 

Με στόχους να αναδείξει το φυσικό και το πολιτιστικό περιβάλλον της Τήνου και να την προβάλλει ως προορισμό αθλητικού τουρισμού, ο τοπικός Εμποροεπαγγελματικός – Βιοτεχνικός Σύλλογος “τρέχει” για πέμπτη συνεχή χρονιά την Tinos Running Experience (ΤRE), μια διοργάνωση με αγώνες δρόμου και με διαδρομές περιήγησης στη Χώρα του νησιού και την ενδοχώρα.

Σχεδόν χίλιοι δρομείς κάθε ηλικίας από την Τήνο, την Ελλάδα και από το εξωτερικό θα μετάσχουν το απόγευμα του Σαββάτου στις αγωνιστικές εκδηλώσεις. Θα τρέξουν και περισσότερα από τριακόσια παιδιά από την Τήνο, τη Μύκονο, τη Σύρο και από την Αθήνα.

Διακόσιοι εθελοντές προερχόμενοι από την Τήνο, την Αθήνα και από αλλού -μεταξύ τους γιατροί και νοσηλευτές- προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αθλητές, σε συνοδούς και καλύπτουν τις ανάγκες τής διοργάνωση.

Ημι-μαραθώνιος 21 χλμ.

Ο βασικός αγώνας της TRE (Tinos Running Experience) είναι ο ημι-μαραθώνιος των εικοσιενός χιλιομέτρων με αφετηρία το χωριό Βωλάξ και τέρμα στο λιμάνι της Χώρας. Η ενδιάμεση διαδρομή από χωριό σε χωριό είναι πλούσια σε εικόνες και σε αγωνιστικές απαιτήσεις.

Μικρότερες διαδρομές 10,5 και ενός χιλιομέτρου για παιδιά

Ενόσω διεξάγεται ο ημιμαραθώνιος, εντός των ορίων της Χώρας θα διεξάγονται αγώνες 10, πέντε και ενός χιλιομέτρου (για παιδιά), καθώς και special αγώνας εκατό μέτρων για αθλητές με ειδικές δυνατότητες, ο οποίος είθισται να ανοίγει το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Προϊόν συνεργασίας της τοπικής κοινωνίας και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου η διοργάνωση

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Εμποροεπαγγελματικό-Βιοτεχνικό Σύλλογο, υποστηρίζονται από τον δήμο Τήνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ τεχνικός υποστηρικτής των αγώνων είναι η εταιρία All About Running με διευθυντή τον παλαιό πρωταθλητή Νίκο Πολιά.

Για να υποστηρίξει τη συμμετοχή ο Σύλλογος κρατά πολύ χαμηλά το αντίτιμο της συμμετοχής στους οργανωμένους δρόμους. Παρέχει δε σε αθλητές και συνοδούς σημαντικές εκπτώσεις για τη διαμονή, τη μετακίνηση και το φαγητό τους, για τον καφέ, το γλυκό και για τη διασκέδασή τους. «…Για όλα, όσα χρειάζονται ή επιθυμούν» όπως λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Τσιμέκης και αναφέρει πως περισσότερες από 80 τοπικές επιχειρήσεις στηρίζουν πρακτικά τη διοργάνωση. «Ως τηνιακός και ως επαγγελματίας ευχαριστώ θερμά τους επιχειρηματίες… Αυτοί δίνουν ζωή στη διοργάνωση και κάνουν ελκυστική την Τήνο σε όσους την επισκέπτονται για την TRE» λέει και υπογραμμίζει τη βοήθεια του δήμου, τη στήριξη από την Περιφέρεια και τη συνεισφορά των ακτοπλοϊκών εταιριών: «Όλοι μάς έχουν αγκαλιάσει – όλους τους ευχαριστούμε».

Παλιοί αθλητές, νέοι και υπερ-αθλητές

Ο κ.Τσιμέκης ανακοίνωσε ότι στους φετινούς αγώνες θα μετάσχουν κα υπερ-αθλητές: Στα 10 χιλιόμετρα θα τρέξει η πρωταθλήτρια Κατερίνα Ασημακοπούλου και στον ημιμαραθώνιο ο Γιώργος Ζαχαριάδης που μετείχε στον «Φειδιππίδειο Δρόμο» – ένα διεθνή αγώνα 500 χιλιομέτρων (Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα)- στον οποίον τερμάτισε δεύτερος.

Στον ημιμαραθώνιο θα τρέξει και ο Βασίλης Κουμανάκος – με συμμετοχή στον πολυμαραθώνιο δρόμο στο Μαρόκο, στην έρημο Σαχάρα, στον οποίο διένυσε 230 χλμ. σε επτά ημέρες.

Για τις αναλογίες παλαιών και νέων αθλητών-επισκεπτών τής Τήνου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου επισημαίνει: «Κάθε χρόνο μετέχουν στην TRE 100-150 καινούριοι αθλητές, αλλά επανέρχονται και παλαιοί. Αυτό δείχνει πως εμπιστεύονται τη διοργάνωση και ότι εξακολουθούν να γοητεύονται από τις διαδρομές των αγώνων. Υπάρχουν διαδρομές για κάθε γούστο και για κάθε δυνατότητα».

Όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα / μετάλλιο και οι νικητές το μετάλλιο – πιστό αντίγραφο των αγώνων “Τα Τήνια” από το 1895, σύμφωνα με όσα αναλυτικά αναφέρονται στην προκήρυξη των αγώνων.

Τηνιακή φιλοξενία για τους δρομείς

Οι διοργανωτές θα προσφέρουν περίπου τρεις χιλιάδες φιάλες νερό, ισοτονικά ποτά και μπανάνες σε όλες τις αγωνιστικές διαδρομές, κυρίως στις παιδικές. Στους ενήλικες θα προσφέρεται μπύρα Amstel χωρίς αλκοόλ.

Γι’ απόψε-Παρασκευή, βραδυά παραμονής τής Tinos Running Experience, η διοργάνωση έχει προγραμματίσει γαστρονομική βραδυά στο χωριό Κέχρος με εμπνευστές τους Ηλία Μαμαλάκη και Αλέξανδρο Παπανδρέου.Οι δύο σεφ έχουν δημιουργήσει συνταγές με τηνιακά προϊόντα και σάλτσες απ’ αυτά. Χάρισαν τις συνταγές στον πολιτιστικό σύλλογο του Κέχρου και οι νοικοκυρές τού χωριού θα μαγειρέψουν δεκάδες κιλά ζυμαρικά Barilla βασισμένες στις εν λόγω συνταγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:03