search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:33
MENU CLOSE

Νοσηλεύεται βρέφος εννέα μηνών με μηνιγγίτιδα

09.06.2018 09:54
Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» βρέφος πέντε ημερών - Media

 

Το εντέκατο κρούσμα μηνιγγίτιδας, από την αρχή του έτους, καταγράφηκε στην Κομοτηνή. Το πρόσφατο κρούσμα αφορά σε ένα αγοράκι εννέα μηνών, το οποίο έχει διαγνωσθεί με μηνιγγίτιδα και νοσηλεύεται από την αρχή της εβδομάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το evros24.gr,  ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θα δώσει περισσότερες πληροφορίες την Δευτέρα, ενώ μέχρι τότε το βρέφος παρακολουθείται στενά από το πλήρως καταρτισμένο προσωπικό του Νοσοκομείου. Η κατάσταση του βρέφους είναι “ελεγχόμενη” σύμφωνα με τους γιατρούς.

Από την αρχή της χρονιάς έχουν καταγραφεί περιστατικά μηνιγγίτιδας σε όλη την χώρα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βέροια και Ρόδο, όπου τελικά το κοριτσάκι έχασε την ακοή του από μηνιγγίτιδα Β. Η μηνιγγίτιδα Β εξελίσσεται ραγδαία, εντός 24 ωρών, και μπορεί να προκαλέσει σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή ακόμα και τον θάνατο εάν δεν διαγνωσθεί εγκαίρως, ενώ χαρακτηρίζεται «ύπουλη» καθώς εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά μιας απλής ίωσης, με αποτέλεσμα να μπερδεύει τους γονείς και παιδιάτρους.

Ο μοναδικός τρόπος πρόληψης της Μηνιγγίτιδας Β, είναι ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο ενάντια στη μηνιγγίτιδα Β προστατεύει όλες τις ηλικιακές ομάδες και δύναται να γίνει από την ηλικία των δύο μηνώ, ενώ έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων για ομάδες υψηλού κινδύνου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:32