search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:49
MENU CLOSE

Κικίλιας: Εμείς ορίζουμε τη θέση μας από το εθνικό συμφέρον – Οι άλλοι από την καρέκλα

10.06.2018 06:25
Κικίλιας: Όσοι έχουν μια θέση ευθύνης, πρέπει να κάνουν περισσότερα και να λένε λιγότερα - Media

 

“Οι κ. Τσίπρας-Καμμένος δεν έχουν καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσουν την Ελλάδα σε μια συμφωνία ενάντια στα εθνικά συμφέροντα” δηλώνει ο τομεάρχης ‘Αμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας στην Real News, λέγοντας παράλληλα ότι “η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, την αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μια ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός των σκοπιανών συνόρων”.

Ο κ. Κικίλιας προειδοποιεί τον πρωθυπουργό να μην παίζει με την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων, ενώ σημειώνει για το ονοματολογικό πως “για να είναι κυβερνητική μια θέση πρέπει να είναι ενιαία”. Χαρακτηρίζει “απαράδεκτες” τις τουρκικές απειλές περί απαγωγής των 8, επισημαίνοντας ότι “η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε κανείς να μη μπορεί ούτε να διανοηθεί να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια”.

Ο βουλευτής Α΄ Αθηνών και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει, σε σχέση με τα ζητήματα ασφαλείας, πως “η ασφάλεια αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα όλων των Ελλήνων” και στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζει ως απαραίτητα επιχειρησιακά βήματα την επανασύσταση της ομάδας “Δ”, την ενίσχυση της ομάδας Δίας, καθώς και της πεζής αστυνόμευσης και τις κοινές επιχειρήσεις όλων των διευθύνσεων της ΕΛΑΣ.

“Ο κώδικας αξιών μου βρίσκεται στον αντίποδα εκείνου του κ. Καμμένου”, αναφέρει ο κ. Κικίλιας σχολιάζοντας την αντίδραση του υπουργού ‘Αμυνας στην ερώτηση που κατέθεσε για το ταξίδι στο Μόντε Κάρλο, ενώ συμπληρώνει πως θα συνεχίσει να ασκεί θεσμικά το ρόλο του ως Τομεάρχης ‘Αμυνας της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:48