search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:45
MENU CLOSE

«Οσοι περπάτησαν μαζί μου»: Καρέ καρέ οι δυο μεγάλες συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου (Photos)

10.06.2018 08:28
«Οσοι περπάτησαν μαζί μου»: Καρέ καρέ οι δυο μεγάλες συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου (Photos) - Media

 

Δύο αξέχαστες μουσικές βραδιές χάρισε ο Θάνος Μικρούτσικος σε πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Ιουνίου στο θέατρο Βράχων στον Βύρωνα προκειμένου να θαυμάσει τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

Με τίτλο «Όσοι περπάτησαν μαζί μου» στις συναυλίες συμμετείχαν καλλιτέχνες που πορεύτηκαν μαζί με τον Θάνο Μικρούτσικο στο δρόμο της μουσικής και της δημιουργίας.

Παρά το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την υγεία του, ο Θάνος Μικρούτσικος παρέμεινε περισσότερο από τρεις ώρες στο πιάνο, παρουσιάζοντας στο κοινό του μια συγκινητική αναδρομή του έργου του. «Ζούμε σε ένα βάρβαρο κόσμο. Η βαρβαρότητα μας κατακλύζει. Όπως είπε ο γερο-Κάρολος, πρέπει να αφήσουμε ανοιχτό το παράθυρο στο όνειρο. Αφήνοντας ένα παράθυρο στο όνειρο, τότε μόνο θα φτιάξουμε μια κοινωνία που θα μπορεί να αυτοπραγματωθεί ο άνθρωπος. Μια κοινωνία που ο ποιητής θα ψαρεύει κι ο ψαράς θα μπορεί να γράφει ποιήματα», ανέφερε.

Το κοινό στο κατάμεστο θέατρο Βράχων δε σταμάτησε στιγμή να αποθεώνει τον μεγάλο καλλιτέχνη, ενώ η ατμόσφαιρα φορτίστηκε ιδιαίτερα όταν από τη σκηνή του θεάτρου Βράχων, πέρασε ένα μεγάλο μέρος της μουσικής βιογραφίας του Θάνου Μικρούτσικου.

Μαζί του βρέθηκαν και τραγούδησαν όσοι περπάτησαν μαζί του, έντεκα τραγουδιστές που, όπως είπε ο ίδιος, μεγάλωσαν «την εμβέλεια των τραγουδιών του με το κύρος και το ταλέντο τους»: Ο Γιώργος Νταλάρας, η Χαρούλα Αλεξίου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Γιώργος Μεράντζας, ο Κώστας Θωμαϊδης και η Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Ανάμεσα στο κοινό βρέθηκαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Αριστείδης Μπαλτάς, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Θανάσης Παφίλης, η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Γιώργος Κιμούλης και ο αδερφός του μουσικοσυνθέτη, Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης παρακολούθησε, χθες το βράδυ (8/6) την εμβληματική συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου ενώ την πρώτη συναυλία (7/6), μαγνητοσκόπησε το Κανάλι της Βουλής και θα μεταδοθεί ολόκληρη από τη «Βουλή Τηλεόραση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:40