search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:59
MENU CLOSE

Σταϊκούρας: Το μόνο που ολοκληρώνεται είναι η χρηματοδότηση της χώρας μέσω του προγράμματος

10.06.2018 12:18
Σταϊκούρας: Εξετάζεται μείωση ΦΠΑ στην εστίαση   - Media

 

Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, με συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», αμφισβητεί ότι η χώρα θα επιτύχει “καθαρή” έξοδο με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Όπως εξηγεί, “το μόνο που ολοκληρώνεται είναι η χρηματοδότηση της χώρας μέσω του προγράμματος. Αντιθέτως, οι μνημονιακές πολιτικές και μάλιστα “φορτωμένες” με πρόσθετες και βαριές δεσμεύσεις, όπως επιβεβαιώνεται στην 4η αξιολόγηση και στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, θα συνεχιστούν για τα επόμενα χρόνια”.

Δηλώνει ότι η ΝΔ επιθυμεί την “καθαρή έξοδο” από τα Μνημόνια και τη χρηματοδότηση της χώρας με χαμηλό κόστος δανεισμού και κρίνει αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα “δίχτυ ασφαλείας” με την αξιοποίηση των 27 δισ. ευρώ από τους αδιάθετους πόρους του δανείου.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι το μεταρρυθμιστικό σχέδιο του κόμματός του θα οδηγήσει στην επίτευξη υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης, η οποία εκτιμά ότι θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του χρέους, δίνοντας τη δυνατότητα για σταδιακή αποκλιμάκωση των δημοσιονομικών στόχων, με αποτέλεσμα την μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:57