17/01/2019 07:59:42
2.10.2009

Προς πολεοδομική «περίεργη τακτοποίηση» στην Ακαδημία Πλάτωνος

Προς πολεοδομική «περίεργη τακτοποίηση» στην Ακαδημία Πλάτωνος - Media

Γ ια μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων εξέπληξε τους πάντες με τα τερτίπια της. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της έγκρισης της μελέτης «πολεοδομικού ανασχεδιασμού» στην Ακαδημία Πλάτωνος και την περιοχή που την περιβάλλει. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης απείχαν ή αποχώρησαν. Έτσι, το δημοτικό συμβούλιο σχημάτισε μεν οριακή απαρτία, αλλά το σχέδιο εγκρίθηκε από 15 μόλις δημοτικούς συμβούλους όταν στο δημοτικό συμβούλιο μετέχουν 45 δημοτικοί σύμβουλοι!

Η Ακαδημία Πλάτωνος είναι μείζονος ιστορικής σημασίας περιοχή καθώς εκεί ιδρύθηκε το πρώτο «πανεπιστήμιο» του κόσμου και μεταδόθηκε για πρώτη φορά δωρεάν μόρφωση από τον φιλόσοφο Πλάτωνα. Στις μέρες μας όμως, ένα αρχαιολογικό μνημείο πολιτισμού δεν αποφέρει το επιθυμητό τσιμεντένιο και ευρωλάγνο αποτέλεσμα που επιβάλλει η «σύγχρονη» κοινωνία μας και για αυτό τον λόγο ο δήμος αφού ενέκρινε την απόφαση με μια… οριακή απαρτία θα προχωρήσει στην πολεοδόμηση της περιοχής κατασκευάζοντας μεταξύ άλλων και ένα πενταώροφο κτίριο σε απόσταση αναπνοής από την Ιερά Οικία του Ακάδημου επηρεάζοντας και μεταβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό την ιστορική περιοχή.

Το θέμα, αφού εγκρίθηκε πρώτα, αποφάσισαν μετά να το περάσουν για έναν μήνα από δημόσια διαβούλευση, με την πρώτη παρουσίαση να λαμβάνει χώρα με ένα πλήθος καλεσμένων… που δεν  ξεπερνούσε τα δέκα άτομα. Η δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με την επιτροπή κατοίκων, είναι σημαντική διαδικασία για να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες και να κατατεθούν οι προτάσεις τους και θεωρούν πως πρέπει να διαρκέσει περισσότερο χρόνο.  Tο άρπα κόλλα και η βιασύνη του Δήμου Αθηναίων να προχωρήσει σε διαβούλευση - εξπρές για το μέλλον της Ακαδημίας Πλάτωνος, δημιουργεί πολλά ερωτήματα στους κατοίκους, τους οποίους για ακόμη μια φορά ο δήμος προσπαθεί να παραγκωνίσει προκειμένου να δημιουργήσει την περίφημη «τακτοποίηση» που προτείνει η δημοτική αρχή.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.