search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:58
MENU CLOSE

Απίστευτη διαδικτυακή απάτη: Αυτή είναι η φωτογραφία που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ανεβάζετε στα social media

11.06.2018 13:34
Θησαύριζαν με καλοστημένη διαδικτυακή απάτη: Πώς γινόταν η κομπίνα - Media

 

Συναγερμός έχει σημάνει στις διωκτικές αρχές που ασχολούνται με τις διαδικτυακές απάτες, καθώς η συνήθεια των χρηστών των social media να ανεβάζουν φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο έχει δώσει στους απατεώνες μια νέα τρομακτική δυνατότητα.

Συγκεκριμένα, οι νέοι απόφοιτοι πανεπιστημίων καλούνται να μην ποζάρουν στο κινητό με τα πτυχία τους και να μην ανεβάζουν τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μην ενθαρρύνεται το πολλών εκατ. λιρών εμπόριο πλαστών πτυχίων, προειδοποιούν ειδικοί.

Η επίσημη υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου για την επαλήθευση των πτυχίων (Hedd), ανακοίνωσε ότι η αυξανόμενη τάση να δείχνουμε την επιτυχία μας on line διευκολύνει τους απατεώνες να έχουν πρόσβαση στον λογότυπο, στο οικόσημο του πανεπιστημίου, στις υπογραφές, στις σφραγίδες, στα ολογράμματα και στη διατύπωση, με αποτέλεσμα να ανθεί η επιχείρηση πώλησης πλαστών πιστοποιητικών.

Ένα εξαιρετικά ακριβές πλαστό πιστοποιητικό μπορεί να πουληθεί on line πάνω από 200 στερλίνες και να χρησιμοποιηθεί για να εξαπατήσει υποψήφιους εργοδότες, προειδοποιεί η βρετανική υπηρεσία.Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Hedd, πάνω από τα δύο τρίτα των αποφοίτων σκοπεύουν να βγάλουν selfies με τα πτυχία τους, ενώ το 74% των φοιτητών δεν γνώριζαν ότι οι φωτογραφίες με τα πτυχία τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή απομιμήσεων.

Τα πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης, από πιο διάσημα παγκοσμίως, αποτελούν τους κυριότερους στόχους των απατεώνων. Οι ειδικοί προειδοποιούν τους απόφοιτους να μην ανεβάζουν στα μέσα μαζικής δικτύωσης το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησής τους και τους συμβουλεύουν παράλληλα, ότι είναι άδικο μετά από επένδυση τόσου χρόνου και χρήματος για την απόκτηση ενός πτυχίου οι πραγματικοί απόφοιτοι να κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός αγοράς εργασίας εξαιτίας ενός υποψήφιου με πλαστό πιστοποιητικό.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα στοιχεία αυτά, περίπου 20 πανεπιστήμια στη Βρετανία δίνουν ψηφιακά διπλώματα που δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:58