search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:25
MENU CLOSE

Το τέλος της κρίσης ή της ακρισίας!

11.06.2018 13:57
Το τέλος της κρίσης ή της ακρισίας! - Media

 

Ένα βασικό, αν όχι το βασικότερο ερώτημα που κυριαρχεί, είναι το πότε θα βγούμε πραγματικά από την κρίση. Με καθαρή ή βρώμικη έξοδο; Γιατί αυτό μας ενδιαφέρει. Τα οικονομικά επιτελεία σχεδιάζουν πίνακες, καρδιογραφήματα, στήλες πολύχρωμες και παραθέτουν αριθμούς, ενώ ταυτόχρονα διατυπώνουν τις ιδεολογικές θεωρητικές τους απόψεις.  Το ποιοι εμπιστεύονται ακόμα τις κυβερνητικές εξαγγελίες, δεν είναι της παρούσης καθότι πιστεύουμε ότι δεν είναι πολιτικό – οικονομικό το ζήτημα, αλλά σύμπτωμα βαριάς ψυχολογικής διαταραχής.

Να μην ξεχνάμε ότι αυτή η κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές για δυο κυρίως λόγους: επειδή μια μερίδα συμπολιτών μας (μειοψηφική – να μην το παραβλέπουμε) ήταν σίγουρη ότι θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και επειδή πίστεψαν (το πώς και το γιατί είναι άλλη ιστορία για αγρίους) ότι θα τους χαριστούν τα δάνεια. Δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει στα σοβαρά ότι ξαφνικά στην Ελλάδα  έγιναν όλοι  ευαίσθητοι, ανιδιοτελείς ριζοσπάστες και μορφωμένοι σαν τον Καρανίκα, που διαπνέονται  από ασίγαστο ιδεολογικό πάθος.

Τα σχετικά λόγια του Τσίπρα θα ηχούν με απόλυτη σαφήνεια στα αυτιά όλων (και των κουφών). Το ότι κάνουν  ότι δεν το καταλαβαίνουν μερικοί, είναι κι αυτό άλλο θέμα. Ήδη, πέρα από τις υπόλοιπες αυξήσεις, θα αυξηθεί ξανά ο ΕΝΦΙΑ για ένα εκατομμύριο πολίτες.

Αλήθεια, ποιος θυμάται τον Βαρουφάκη, τον έμπιστο του Τσίπρα, όταν οι δυό τους βάδιζαν αντάμα χαμογελαστοί, άνετοι κι ωραίοι από την σιγουριά των γνώσεών τους έξω από τα κυβερνητικά ανάκτορα; Μόνο αυτό. Μόνο αυτά τα δις. Πάνε κι αυτά υπέρ πίστεως της Αριστεράς και του ηθικού πλεονεκτήματος. Τουλάχιστον το ένα τρίτο του συνολικού χρέους επιπλέον ζημιά. Όλα καλά!

Άρα, όταν χάνονται δις και κανείς δεν ιδρώνει διότι εμπιστεύεται τις εμβριθείς αναλύσεις της ωραίας και ιδιοφυούς κας Αυλωνίτου (μιλάμε για τρομαχτικά ποσά και για την πλήρη καταστροφή και ερήμωση στην οικονομία, την οποία παρουσιάζουν ως πεδίον δόξης λαμπρό για μια καθαρή έξοδο…), τι τους εμποδίζει να μας βάλουν ξανά σ’ ένα νέο γύρο παραλογισμών όπου θα υπόσχονται ότι μετά τον Αύγουστο, όλα θα αλλάξουν γιατί ο Τσίπρας έχει την τεχνογνωσία, την παίζει στα χέρια του;

Ωστόσο, η κρίση θα τελειώσει στον πραγματικό κόσμο κι όχι στον αρλουμπόκοσμο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όταν  οι ψηφοφόροι, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, που υποθετικά έχουν 10 – 15 χιλιάρικα στην άκρη, θα πάνε άνετοι κι ωραίοι να τα ξεθάψουν από τα λαγούμια και εμπιστευόμενοι τον Τσίπρα και τα λεγόμενά του, θα τα καταθέσουν  στις τράπεζες, δίχως να χάσουν τον ύπνο τους. Τότε θα έχει τελειώσει πραγματικά η κρίση, όταν θα έχει τελειώσει και η υποκρισία της τζάμπα μαγκιάς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:23