search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:54
MENU CLOSE

Οι Ρώσοι τουρίστες «ψηφίζουν» Τουρκία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές

11.06.2018 14:25
Οι Ρώσοι τουρίστες «ψηφίζουν» Τουρκία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές - Media

 

Η Τουρκία επανήλθε την πρώτη θέση ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς οργανωμένου τουρισμού για τους Ρώσους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATOR). Μόλις εξομαλύνθηκαν οι σχέσεις Μόσχας και Άγκυρας μετά το συμβάν με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού S-24 στον εναέριο χώρο της Συρίας το 2015 και ξεκίνησαν οι πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων και επιτράπηκαν οι πτήσεις τσάρτερ, οι Ρώσοι ξανάρχισαν να ταξιδεύουν μαζικά στην Τουρκία.

Στους πρώτους εννέα μήνες του 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία του ρωσικού Οργανισμού Τουρισμού Rosturism, (ο οργανισμός δεν έχει δημοσιοποιήσει νεότερα στοιχεία) την Τουρκία επισκέφθηκαν 3,9 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες. Ο αριθμός αυτό σημαίνει ότι υπήρξε αύξηση 716% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου. Η αύξηση αυτή συνεχίσθηκε και το 2018. Στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου την Τουρκία επισκέφθηκαν 524.000 Ρώσοι τουρίστες, πράγμα που σημαίνει ότι σημειώθηκε ετήσια αύξηση 63,9% μέσα σ ένα χρόνο όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ όπως εκτιμά η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας την περίοδο του Μαΐου η Τουρκία κατέλαβε την πρώτη θέση ως τουριστικός προορισμός και αναμένεται να την διατηρήσει καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς η Τουρκία είναι ο προορισμός του 40% των ταξιδιών που πουλάνε οι ρώσοι τουριστικοί πράκτορες.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:53