search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:36
MENU CLOSE

Αγωγή κατά Πειραιώς, MIG, Υγεία κατέθεσε η Apostolopoulos Holdings

11.06.2018 16:38
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι θα ισχύσει έως τις 6 Απριλίου - Οι εξαιρέσεις - Media
 
Στη δικαιοσύνη κατά των Τράπεζας Πειραιώς, MIG, Υγεία προσέφυγε η G. Apostolopoulos SA, εταιρεία που ελέγχει τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, θεωρώντας ότι “δολίως και επί μακρόν παραπλανηθήκαμε αναφορικά με τη διαδικασία πώλησης του Θεραπευτηρίου Υγεία”.
 
Η εταιρεία της οικογένειας Αποστολόπουλου κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ζητώντας να επανέλθει η υπόθεση του “Υγεία” στην προτέρα κατάσταση. Ουσιαστικά ζητά να ακυρωθεί η πώληση και να μην επαναληφθεί η διαδικασία που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, καθώς θεωρεί πως ό,τι έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, είναι παράτυπο.
 
Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη γνωστοποίησε πριν λίγη ώρα η διοίκηση του Ιατρικού Αθηνών σε ενημερωτική συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου.
 
Η πλευρά Αποστολόπουλου θεωρεί ότι έχουν τελεστεί αδικήματα από την Πειραιώς, τη MIG και το Υγεία λόγω της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την πώληση του Θεραπευτηρίου Υγεία.
 
Όπως αναφέρθηκε κατά την ενημερωτική συνάντηση, η G. Apostolopoulos Holdings SA (Αποστολόπουλος Συμμετοχών) επέλεξε την οδό της δικαιοσύνης διότι θεωρεί ότι αποκλείεται από την διαδικασία πώλησης του Υγεία.
 
“Ζητάμε από την Πειραιώς και από τη MIG, κατά τον ίδιο τρόπο που επέλεξε να πουλήσει το Ντυνάν, να κάνει το ίδιο και για το Υγεία. Οι πωλητές οφείλουν να μεγιστοποιήσουν το όφελος για τους μετόχους τους. Πόσο μάλλον όταν η Πειραιώς και κάθε τράπεζα έχει διασωθεί με λεφτά του ελληνικού δημοσίου και ελέγχεται από το ΤΧΣ. Δεν ζητάμε προνομιακή μεταχείριση, αλλά μια ισότιμη αντιμετώπιση. Κατ’ ελάχιστο ζητάμε να μας δοθεί η δυνατότητα να καταθέσουμε προσφορά, όχι όμως στο πλαίσιο που ακολουθείται μέχρι σήμερα, καθώς αυτή θεωρούμε ότι είναι παράτυπη”, ανέφερε χαρακτηριστικά η διοίκηση.
 
Η διοίκηση του ομίλου προς επίρρωσιν των ισχυρισμών της ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλες προτάσεις οι οποίες αγνοούνται. Εάν γίνει ανοικτή διαδικασία και πραγματοποιηθεί διαγωνισμός, το τίμημα θα μεγιστοποιηθεί προς όφελος όλων, σημειώθηκε. Παράλληλα προστέθηκε πως το 5,18% που κατέχει η πλευρά Αποστολόπουλου, της δίνει συγκεκριμένα δικαιώματα που σκοπεύει να ασκήσει.
 
Τέλος, σημειώθηκε πως υπάρχει σειρά αλληλογραφίας που περιλαμβάνεται στην αγωγή. Σε αυτή αναφέρονται συγκεκριμένα αιτήματα της Αποστολόπουλος Συμμετοχών καθώς και οι αιτιάσεις που οδήγησαν στην προσφυγή στη δικαιοσύνη. “Αυτός είναι ο προπομπός των νομικών μας ενεργειών. Σκοπεύουμε να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματά μας”.
 
Τι απαντούν κύκλοι της Πειραιώς
“Η Τράπεζα δεν έχει καμία ανάμιξη στις αποφάσεις της εταιρείας MIG”. Αυτό ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κύκλοι της Τράπεζας Πειραιώς, με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε ο Όμιλος Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών, βασικός μέτοχος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών κατά των διοικήσεων του νοσοκομείου Υγεία, του Ομίλου MIG και της Τραπέζης Πειραιώς, ζητώντας τον τερματισμό της επιχειρούμενης πώλησης του νοσοκομείου Υγεία στον επενδυτικό όμιλο CVC Capital.
 
“Η MIG είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και έχει δική της διοίκηση” ανέφεραν επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιοι κύκλοι, συμπληρώνοντας ότι “η Τράπεζα θα σταθμίσει της ενέργειές της με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων της”.
 
Πηγή: capital.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:35