search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:03
MENU CLOSE

Στους Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2018 η WIND Ελλάς, διακρίθηκε ως Turnaround Business

12.06.2018 10:58
Στους Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2018 η WIND Ελλάς, διακρίθηκε ως Turnaround Business - Media

Με το βραβείο «Turnaround Business» διακρίθηκε η WIND Ελλάς στο πλαίσιο χθεσινής εκδήλωσης για τους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2018» που διοργάνωσε για 4η χρονιά η Direction Business Network υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.  

Το βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας Γιώργος Ράλλης ο οποίος δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την εταιρεία μας και την προσπάθεια που έγινε από όλους τους εργαζόμενους να αποτελούμε σήμερα παράδειγμα υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας έχοντας επιτύχει την πλήρη ανάκαμψη σε όλους τους δείκτες, οικονομικούς και επιχειρησιακούς. Παραμένουμε επικεντρωμένοι στη στρατηγική μας ώστε μέσω των επενδύσεων στα δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, τη διαρκή βελτίωση της εμπειρίας των πελατών μας και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως πρόσφατα η υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης WIND VISION, να συνεχίσουμε την πορεία επιταχυνόμενης ανάπτυξης». 

Στην εκδήλωση, που αποτελεί ετήσιο θεσμό για την εγχώρια επιχειρηματικότητα και τη βράβευση των υγιών δυνάμεων της αγοράς, έδωσαν το παρών 600 περίπου υψηλόβαθμα στελέχη, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και της πολιτείας, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι. 

Η WIND Ελλάς απέσπασε τη διάκριση «Turnaround Business» έχοντας επιτύχει ανάκαμψη στα οικονομικά της αποτελέσματα από το 2016. Η διετία που μεσολάβησε χαρακτηρίστηκε από ισχυρές επιδόσεις καθώς η αύξηση των εσόδων της εταιρείας  ανήλθε σε 7,3% ενώ εντυπωσιακή ήταν η αύξηση του EBITDA για την ίδια περίοδο που άγγιξε το 21,3%. 

Τα Οικονομικά Αποτελέσματα 1ου τριμήνου 2018, επιβεβαίωσαν ότι συνεχίζεται η αναπτυξιακή τροχιά στην οποία έχει εισέλθει η WIND καθώς τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες της εταιρείας αυξήθηκαν 4,2%  ετησίως στα € 121 εκατ. και το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε 19,8% ετησίως στα € 24,2 εκατ. 

Με την πεποίθηση ότι οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές είναι τα θεμέλια του ψηφιακού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, ήδη από το 2015 η WIND Ελλάς έχει εξαγγείλει και υλοποιεί πλάνο επενδύσεων ύψους 500 εκατ. Ευρώ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2020. Τα κεφάλαια αυτά κατευθύνονται στα Δίκτυα Νέας Γενιάς σε κινητή (4G, 4G+) και σταθερή (οπτικές ίνες), αναπτύσσοντας υποδομές που θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία και θα δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης. Ήδη μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει εκτελέσει το 60% του πλάνου, ξεπερνώντας τα 300 εκατ. Ευρώ. 

Για το 2018, οι επενδύσεις της WIND θα κυμανθούν μεταξύ 95 με 105 εκατ. € και αφορούν τη συνεχιζόμενη επέκταση των υποδομών νέας γενιάς. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32