search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:51
MENU CLOSE

Το «Κυνηγώντας το όνειρο» παρουσιάζει τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, στο COSMOTE HISTORY HD

13.06.2018 11:36
Το «Κυνηγώντας το όνειρο» παρουσιάζει τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, στο COSMOTE HISTORY HD - Media

 

H σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV «Κυνηγώντας το όνειρο», με επίκεντρο δώδεκα Έλληνες με εξέχουσα πορεία στον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα την αρχαιολόγο, ιστορικό τέχνης και συγγραφέα, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα. Με φόντο τα εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης, την οποία διευθύνει από το 1992, μιλάει στην κάμερα για τη ζωή, το έργο και τις δυσκολίες που συνάντησε, οι οποίες ωστόσο, δεν στάθηκαν εμπόδιο στα όνειρά της (Τετάρτη 20/6 στις 21.00). Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 23.00.

Την Πέμπτη 14/6 στις 22.00 επιστρέφει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Εν Χορδαίς και Οργάνοις», σε παραγωγή COSMOTE TV, με θέμα τον πλούτο, την πολυμορφία και τη δυναμική παρουσία των μουσικών οργάνων στις λαϊκές παραδόσεις του Ελληνισμού. Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς είναι αφιερωμένο στην κρητική λύρα, ένα όργανο κυρίαρχο στη μουσική παράδοση του ελλαδικού χώρου, από τη βυζαντινή εποχή. Με την πάροδο του χρόνου η χρήση της περιορίστηκε στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Στο πλαίσιο του επεισοδίου μιλούν δεξιοτέχνες μουσικοί και οργανοποιοί για το παρελθόν αλλά και το παρόν του οργάνου. Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Δευτέρα στις 19.00.

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς «Η κουζίνα του Θεού» μας μεταφέρει στις Ιερές Μονές Φανερωμένης και Οδηγήτριας στην Κρήτη. Εκεί, παρακολουθούμε τους μοναχούς να ετοιμάζουν χοχλιούς μπουμπουριστούς, μανιταρόσουπα και φακές με κουρκουμά και τζίντζερ (Τρίτη 19/6 στις 21.00). Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 16.00.

Στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς», προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Πύργος Παρθενών». Μέσα από αυτό, γνωρίζουμε έναν μαρμαροτεχνίτη από την Τήνο, ο οποίος για δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια δουλεύει στα έργα αναστήλωσης του Παρθενώνα, αφήνοντας το δικό του ίχνος στην Ιστορία (Κυριακή 17/6 στις 21.00). 
Τέλος, η σειρά «Το μπλε της Μεσογείου» επιστρέφει και μας ταξιδεύει στην Κω, το τρίτο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων, το οποίο για αιώνες υπήρξε κύριος εμπορικός σταθμός ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Σήμερα, αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις του ποδηλάτου (Σάββατο 16/6 στις 19.00). Την Κυριακή 17/6 στις 19.00 η εκπομπή μάς μεταφέρει στο νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο. Εκεί, εξερευνούμε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, ενώ στη συνέχεια ανακαλύπτουμε την τοπική κουζίνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:50